Αύξηση 19,2% των γερμανικών αεροπορικών αναχωρήσεων προς Ελλάδα πέρυσι

Αύξηση 19,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είχε η επιβατική κίνηση στα γερμανικά αεροδρόμια προς την Ελλάδα το 2017, με 3,5 εκατ. Γερμανούς επιβάτες πτήσεων να επιλέγουν την χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

 

Τα στοιχεία από τα 24 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας δείχνουν ότι η χώρα μας ως προορισμός πτήσης καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις επιβατών που αναχωρούν από την Γερμανία σε ετήσια βάση. Η Ισπανία, με 14,1 εκατ. επιβάτες παρέμεινε ο δημοφιλέστερος προορισμός τους, όμως η ανάπτυξη περιορίσθηκε στο 3,3%. Ακολούθησε το Ην. Βασίλειο με 7,3 εκατ. επιβάτες (+5,1% από το 2016) και η Ιταλία με 7 εκατ. επιβάτες (+6,2%).

 

Ισχυρές επιδόσεις είχαν, εκτός της Ελλάδας, και η Πορτογαλία με 2,5 εκατ. επιβάτες και αύξηση 16,4%. Η Τουρκία σημείωσε κάμψη της τάξης του 3,6% με 6,2 εκατ., όπως και η Δανία κατά 8,2%, στο 1,4 εκατ.

 

Η Ευρώπη ως προορισμός των Γερμανών με πτήσεις, είχε αύξηση 6% σε σχέση με το 2016, φθάνοντας τα 73,3 εκατ. επιβάτες, ενώ συνολικά ο αριθμός επιβατών των Γερμανών που αναχώρησαν από τη χώρα τους αεροπορικώς έφθασε στο νέο ρεκόρ των 117,6 εκατ. με ετήσια ανάπτυξη 5,1%. Σε καθημερινή βάση, κατά μέσο όρο, 322.000 επιβάτες αναχωρούσαν το 2017 με πτήση από τη Γερμανία.

 

Όσον αφορά τους μη ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι αναχωρήσεις παρουσίασαν αύξηση 8,4%, με την Ασία να σημειώνει αύξηση 5,4%, την Αμερική 3,6% και την Αφρική να εκτοξεύεται κατά 35,2% σε 3,2 εκατ. επιβάτες. Από την μαύρη ήπειρο ξεχωρίζουν η Αίγυπτος (αύξηση 69%, 1,4 εκατ. επιβάτες) και το Μαρόκο (αύξηση 27,3%, 500.000 επιβάτες).

 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια των Times στην Αίγυπτο

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια των Times στην Αίγυπτο

Στην ανακοίνωση ότι σήμερα απελάθηκε η ανταποκρίτριά της στην Αίγυπτο, Μπελ Τριού, προχώρησε η βρετανική...

Secret Money

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του OΛΠ, στο πλαίσιο...

Αθλητικά

Χρυσό μετάλλιο η εθνική στο Europa Cup

Χρυσό μετάλλιο η εθνική στο Europa Cup

Το χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο Europa Cup κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.