Συνδυασμός αρνητικών αποδόσεων

Δύο ήταν τα κυριότερα γεγονότα της Τετάρτης: η παραμονή του Ενεργητικού σε αρνητικά επίπεδα σε σχέση με την έναρξη του έτους και η υποτονική κινητικότητα των μεριδιούχων (παρά το υψηλό χθεσινό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, που ουσιαστικά έλαβε χώρα σε μία μόνον κατηγορία).

 

Αναλυτικότερα, το Ενεργητικό σημείωσε οριακή υποχώρηση -0,11% και διαμορφώθηκε στα 6,632 δις Ε. Η υποχώρηση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων οφείλεται σε έναν συνδυασμό των αρνητικών αποδόσεων και της έντονης υποχώρησης μεριδίων κατά -0,11%. Η αξία ρευστοποιήσεων ανήλθε σε 11,677 εκατ. €, αλλά δεν κρίνεται ως ανησυχητική, καθώς ο κύριος όγκος των εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας (11,598 εκατ. €) – όπου έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι οι ρευστοποιήσεις στην εν λόγω κατηγορία «δείχνουν» ηρεμία ως προς τα Ελληνικά μακροοικονομικά πεπραγμένα.

 

Η κινητικότητα του Ενεργητικού για 4η συνεχόμενη ημέρα σε πτωτικά επίπεδα έναντι του τέλους του 2017 έχει την ακόλουθη πορεία: -0,03% στις 2/3, -0,47% στις 5/3, -0,26% στις 6/3 και -0,37% στις 7/3.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (-0,01%). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 11 έκλεισαν με μικρά κέρδη, οι 8 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης). Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,39%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,36% και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 0,17%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,54%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,38% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,28%.

 

Οι μεριδιούχοι συνεχίζουν την «στατική» κινητικότητά τους, με αποτέλεσμα η συναλλακτική αξία στις περισσότερες κατηγορίες να ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες €. Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθέσιμων Βραχ. Διάρκειας σε εκροές ακολούθησαν τα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 905 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 477 χιλ. €. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μικτά με 1,231 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 322 χιλ. €.

 

Οριακό θετικό ισοζύγιο στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας (72 χιλ.€) και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας (μόλις 12 χιλ. €).

 

pin8318

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

Media

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Tρία παιχνίδια, της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.