Έκανε την «ανατροπή» ο Πίττας

«O Aριστείδης Πίττας έκανε την ανατροπή». Aυτό είναι το σχόλιο που ακούγεται όλο και πιο έντονα στα ναυτιλιακά σαλόνια τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Euroseas.

 

Για πρώτη φορά μετά το 2011 κατάφερε να κλείσει το τρίμηνο με κερδοφορία η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρία της οποίας η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 23,13 εκατ. δολ. και η μετοχή της φτάνει στα 2,05 δολ. Συγκεκριμένα, στο τέταρτο τρίμηνο σημείωσε κέρδη ύψους 2 εκατ. δολ. περιορίζοντας τη ζημία της για το σύνολο του περασμένου έτους, η οποία διαμορφώθηκε στα 6,1 εκατ. δολ.

 

Στο θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε τόσο η ανάκαμψη των αγορών του ξηρού φορτίου και των containerships, όσο και οι διαρκείς προσπάθειες να ελέγξει τη δομή των λειτουργικών, χρηματοπιστωτικών και κεφαλαιακών δαπανών της εταιρίας και τις κεφαλαιακές ροές. Tώρα η εταιρία σχεδιάζει να συνεχίσει την ανανέωση του στόλου της, με την πώληση του παλαιότερου πλοίου της, του bulker Monica P, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, με υποψήφιους αγοραστές να τσεκάρουν το πλοίο, του οποίου η τρέχουσα χρονοναύλωση λήγει αυτόν το μήνα.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Tρία παιχνίδια, της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.