Σε ανοδική τροχιά το Ενεργητικό

Για 2η συνεχόμενη ημέρα το Ενεργητικό παρέμεινε σε θετικά επίπεδα 0,70% (μετά από μία 4ήμερη «ανάπαυλα» με αρνητικό πρόσημο) σε σχέση με την έναρξη του έτους και από ότι δείχνουν τα δεδομένα μάλλον θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, η αξία των υπό διαχείριση αυξήθηκε στη διάρκεια της Παρασκευής κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στα 6,703 δις €. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια σημείωσαν αισθητή υποχώρηση -0,04%, η αξία των συμμετοχών απορρόφησε την αξία των ρευστοποιήσεων, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να παραμείνει αμετάβλητο (αμελητέες εκροές, μόλις, 23 χιλ. €).

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο ήταν σημαντικό θετικό 0,69%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Οι 20 κατηγορίες στο σύνολό τους σχεδόν έκλεισαν με κέρδη – μόνον το ένα Ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών είχε οριακά αρνητικό πρόσημο -0,01% και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας που δεν σημείωσαν μεταβολή καθαρών τιμών). Σε μέσο ανοδικό πρόσημο ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 2,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,54%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 1,39% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 1,28%.

 

Ο αριθμός των Α/Κ μειώθηκε από 285 σε 284, λόγω της λύσης του Α/Κ ATTICA Real Estate Μετοχικό Εξωτερικού. Το εν λόγω Α/Κ δραστηριοποιόταν στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ Διεθνή, της οποίας ο αριθμός έχει συρρικνωθεί πλέον σε 5 Α/Κ.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά η συναλλακτική αξία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Την επενδυτική διάθεση θα την χαρακτηρίζαμε μικτή. Την υψηλότερη αξία εκροών υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,360 εκατ. € (το μερίδιο αγοράς τους έχει υποχωρήσει πλέον στα 6,08%), τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 314 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 233 χιλ. €.

 

Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αξία συμμετοχών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 887 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 874 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 472 χιλ. €)

 

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν οριακό θετικό ισοζύγιο 76 χιλ. €.

 

pin12318

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Le Monde: «Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα, η Ελλάδα επέζησε»

Le Monde: «Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και…

«Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα, η Ελλάδα επέζησε», τιτλοφορείται το κύριο άρθρο...

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Περιβάλλον

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Θεαματική μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην…

Λιγότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν λεπτές πλαστικές σακούλες στις αγορές τους, το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.