Σε ανοδική τροχιά το Ενεργητικό

Για 2η συνεχόμενη ημέρα το Ενεργητικό παρέμεινε σε θετικά επίπεδα 0,70% (μετά από μία 4ήμερη «ανάπαυλα» με αρνητικό πρόσημο) σε σχέση με την έναρξη του έτους και από ότι δείχνουν τα δεδομένα μάλλον θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, η αξία των υπό διαχείριση αυξήθηκε στη διάρκεια της Παρασκευής κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στα 6,703 δις €. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια σημείωσαν αισθητή υποχώρηση -0,04%, η αξία των συμμετοχών απορρόφησε την αξία των ρευστοποιήσεων, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να παραμείνει αμετάβλητο (αμελητέες εκροές, μόλις, 23 χιλ. €).

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο ήταν σημαντικό θετικό 0,69%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Οι 20 κατηγορίες στο σύνολό τους σχεδόν έκλεισαν με κέρδη – μόνον το ένα Ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών είχε οριακά αρνητικό πρόσημο -0,01% και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας που δεν σημείωσαν μεταβολή καθαρών τιμών). Σε μέσο ανοδικό πρόσημο ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 2,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,54%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 1,39% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 1,28%.

 

Ο αριθμός των Α/Κ μειώθηκε από 285 σε 284, λόγω της λύσης του Α/Κ ATTICA Real Estate Μετοχικό Εξωτερικού. Το εν λόγω Α/Κ δραστηριοποιόταν στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ Διεθνή, της οποίας ο αριθμός έχει συρρικνωθεί πλέον σε 5 Α/Κ.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά η συναλλακτική αξία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Την επενδυτική διάθεση θα την χαρακτηρίζαμε μικτή. Την υψηλότερη αξία εκροών υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,360 εκατ. € (το μερίδιο αγοράς τους έχει υποχωρήσει πλέον στα 6,08%), τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 314 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 233 χιλ. €.

 

Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αξία συμμετοχών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 887 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 874 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 472 χιλ. €)

 

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν οριακό θετικό ισοζύγιο 76 χιλ. €.

 

pin12318

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Tρία παιχνίδια, της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.