Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας στις 19 Μαρτίου

Η μεγαλύτερη Σέρβικη επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, αποτελούμενη από περισσότερες από 70 Σέρβικες εταιρίες και επιχειρήσεις, θα συμμετάσχει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο MakedoniaPalace στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Επιχειρηματικό Φόρουμ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για επενδύσεις, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Τσαρουχά, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος  του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, καθώς και  Πρόεδροι τοπικών επιμελητηρίων.

 

Το φόρουμ οργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, τo "Enterprise Greece", που είναι η κρατική οργάνωση που αναφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδας και ασχολείται με τις διεθνείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, και το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

Αναμένονται επιβεβαιώσεις σχετικά με τη συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών αρχών από το Βελιγράδι.

 

Περισσότερες από 150 Ελληνικές εταιρίες και επιχειρήσεις από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με σκοπό να συναντήσουν τους ομολόγους τους από τη Σερβία, προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή επιχειρηματική συνεργασία στους ακόλουθους τομείς:

 

-Ενέργειας

 

-Τροφίμων και Γεωργίας

 

-Τουρισμού

 

-Αγοράς ακινήτων

 

-Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής

 

- Φαρμακευτικών προϊόντων

 

Εκατοντάδες b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Φόρουμ, με στόχο να επιτευχθούν σημαντικές συμφωνίες και συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων της Σερβίας και της Ελλάδας.

 

Παρά την πρόσφατη πώληση ελληνικών τραπεζικών καταστημάτων, οι ελληνικές επενδύσεις στην Δημοκρατία της Σερβίας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Αν και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδοσιακά καλές κοινωνικό-πολιτικές σχέσεις, οι Σέρβοι κάθε χρόνο, υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού. Με αυτά τα δεδομένα το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σερβίας αναμένεται να δημιουργήσει νέα οικονομική και επιχειρηματική δυναμική μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ένα δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με ανάλογη στόχευση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε μερικούς μήνες, ενώ του χρόνου το αντίστοιχο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι.


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.