Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική ημέρα ως προς την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων επεφύλαξε η Δευτέρα, η οποία μάλιστα προήλθε τόσο από θετικές αποδόσεις, όσο και από εισροές κεφαλαίων. Αναλυτικότερα, το Ενεργητικό σημείωσε αύξηση της τάξεως του 0,42% και διαμορφώθηκε στα 6,731 δις. €. Παράλληλα, τα μερίδια ενισχύθηκαν 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 1,881 εκατ. €.

 

Το Ενεργητικό επέστρεψε πλέον σε ανοδικά επίπεδα της τάξεως του 1,12% έναντι της έναρξης της χρονιάς, τα μερίδια παραμένουν σε αυξητικό ρυθμό περί του 1,22%, οι δε εισροές ανέρχονται σε 76,691 εκατ. €

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, όλες οι κατηγορίες των Α/Κ σημείωσαν κέρδη, με αποτέλεσμα το μέσο πρόσημο της αγοράς να διαμορφωθεί στο 0,26%. Με την υψηλότερη μέση άνοδο καθαρών τιμών έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,24%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,93%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,54%, τα Μικτά Α/Κ με 0,40% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,34%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών. Η συναλλακτική αξία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται κυρίως θετική. Σε αξία εισροών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,347 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,174 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 587 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 559 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις εντονότερες εκροές υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,346 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 336 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 166 χιλ. €.

 

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αμελητέες εισροές, αξίας 32 χιλ. €.

 

Οι 5 κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού παραμένουν οι: Μικτά Α/Κ με 20,43%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,78%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,71%, Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,13% και Funds of Funds Μικτά με 9,82%.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια των Times στην Αίγυπτο

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια των Times στην Αίγυπτο

Στην ανακοίνωση ότι σήμερα απελάθηκε η ανταποκρίτριά της στην Αίγυπτο, Μπελ Τριού, προχώρησε η βρετανική...

Secret Money

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

EKΛEIΣAN OI ΠYΛEΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του OΛΠ, στο πλαίσιο...

Αθλητικά

Χρυσό μετάλλιο η εθνική στο Europa Cup

Χρυσό μετάλλιο η εθνική στο Europa Cup

Το χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο Europa Cup κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.