Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική ημέρα ως προς την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων επεφύλαξε η Δευτέρα, η οποία μάλιστα προήλθε τόσο από θετικές αποδόσεις, όσο και από εισροές κεφαλαίων. Αναλυτικότερα, το Ενεργητικό σημείωσε αύξηση της τάξεως του 0,42% και διαμορφώθηκε στα 6,731 δις. €. Παράλληλα, τα μερίδια ενισχύθηκαν 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 1,881 εκατ. €.

 

Το Ενεργητικό επέστρεψε πλέον σε ανοδικά επίπεδα της τάξεως του 1,12% έναντι της έναρξης της χρονιάς, τα μερίδια παραμένουν σε αυξητικό ρυθμό περί του 1,22%, οι δε εισροές ανέρχονται σε 76,691 εκατ. €

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, όλες οι κατηγορίες των Α/Κ σημείωσαν κέρδη, με αποτέλεσμα το μέσο πρόσημο της αγοράς να διαμορφωθεί στο 0,26%. Με την υψηλότερη μέση άνοδο καθαρών τιμών έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,24%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,93%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,54%, τα Μικτά Α/Κ με 0,40% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,34%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών. Η συναλλακτική αξία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται κυρίως θετική. Σε αξία εισροών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,347 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,174 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 587 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 559 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις εντονότερες εκροές υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,346 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 336 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 166 χιλ. €.

 

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αμελητέες εισροές, αξίας 32 χιλ. €.

 

Οι 5 κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού παραμένουν οι: Μικτά Α/Κ με 20,43%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,78%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,71%, Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,13% και Funds of Funds Μικτά με 9,82%.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Media

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Tρία παιχνίδια, της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.