Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική ημέρα ως προς την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων επεφύλαξε η Δευτέρα, η οποία μάλιστα προήλθε τόσο από θετικές αποδόσεις, όσο και από εισροές κεφαλαίων. Αναλυτικότερα, το Ενεργητικό σημείωσε αύξηση της τάξεως του 0,42% και διαμορφώθηκε στα 6,731 δις. €. Παράλληλα, τα μερίδια ενισχύθηκαν 0,03% και αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 1,881 εκατ. €.

 

Το Ενεργητικό επέστρεψε πλέον σε ανοδικά επίπεδα της τάξεως του 1,12% έναντι της έναρξης της χρονιάς, τα μερίδια παραμένουν σε αυξητικό ρυθμό περί του 1,22%, οι δε εισροές ανέρχονται σε 76,691 εκατ. €

 

Σε επίπεδο ημερήσιας απόδοσης, όλες οι κατηγορίες των Α/Κ σημείωσαν κέρδη, με αποτέλεσμα το μέσο πρόσημο της αγοράς να διαμορφωθεί στο 0,26%. Με την υψηλότερη μέση άνοδο καθαρών τιμών έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,24%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,93%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,54%, τα Μικτά Α/Κ με 0,40% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,34%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών. Η συναλλακτική αξία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται κυρίως θετική. Σε αξία εισροών ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,347 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,174 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 587 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 559 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις εντονότερες εκροές υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,346 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 336 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 166 χιλ. €.

 

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αμελητέες εισροές, αξίας 32 χιλ. €.

 

Οι 5 κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού παραμένουν οι: Μικτά Α/Κ με 20,43%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,78%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,71%, Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,13% και Funds of Funds Μικτά με 9,82%.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.