Χειμερία νάρκη τέλος για τις αρκούδες του Αρκτούρου

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ξύπνησαν τις τελευταίες μέρες τις αρκούδες στο στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας. Παρά τ' ότι το χιόνι δεν έχει λιώσει εντελώς, το ρολόι της φύσης σήμανε το εγερτήριο και το τέλος της χειμερίας νάρκης για τις αρκούδες που φιλοξενούνται εκεί.

 

Όπως συνηθίζεται, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες. Οι τρεις αρκούδες που ήρθαν από την Αλβανία η Sandy, η Mira και ο Duke μαζί με τον Γιώργο ξύπνησαν από νωρίς και άρχισαν τα παιχνίδια. Μάλιστα και φέτος προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από άλλες αρκούδες. Σύμφωνα με τους υπέυθυνους του Αρκτούρου εξίσου δραστήριοι είναι και ο Κυριάκος με τον Μανώλη.

 

Από την άλλη, οι γηραιότερες αρκούδες όπως η Σάσα με την Αλεξάνδρα ξύπνησαν τελευταίες και μέχρι στιγμής προτιμούν ακόμα την θαλπωρή των φωλιών τους όπου και περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

 

Οι δύο αρκούδες που είχαν έρθει από το ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης γνώρισαν τον χειμέριο ύπνο για πρώτη φορά στη ζωή τους το 2015, σε ηλικία 22 ετών, όταν και ήρθαν στον Αρκτούρο.

 

Από τότε και κάθε χειμώνα ακολουθούν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής και κοιμούνται κάθε χρόνο από νωρίς, δείχνοντας ότι το ένστικτό τους λειτουργεί κανονικά. Από τις υπόλοιπες αρκούδες η Μπάρμπαρα κοιμήθηκε σε φυσική φωλιά την οποία και διαμόρφωσε τοποθετώντας κλαδιά και φύλλα.

 

Οι επισκέπτες θα μπορούν να και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο από την Πέμπτη 15 Μαρτίου, το οποίο θα λειτουργεί Σαββατοκύριακα και καθημερινά εκτός Τετάρτης 10.00-16.30. Σημειώνεται ότι οι ώρες ξεναγήσεων θα είναι: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30).

 

Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.