Cora: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αεροταξί τύπου Uber

Το όνομα του είναι Cora και πρόκειται για ένα αυτόνομο, κινούμενο με ηλεκτρικό ρεύμα αεροταξί, το οποίο φιλοδοξεί απο το 2021 να χρησιμοποιείται σαν όχημα τύπου "uber για τους ουρανούς", σύμφωνα τουλάχιστον με την κατασκευάστρια του εταιρεία Kitty Hawk, που χρηματοδοτείται από τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ.

 

Το εν λόγω διθέσιο σκάφος θα μπορεί να πιάσει ταχύτητα μέχρι και 180 χλμ/ ώρα και ανήκει στην κατηγορία eVTOL (electric Vertical Take Off and Landing). Θα απογειώνεται/προσγειώνεται με την χρήση ειδικού λογισμικού αυτόνομης πτήσης, το οποίο σε συνδυασμό με ανθρώπινη επίβλεψη, θα χειρίζεται τα 12 στροφεία και τον έναν έλικα στο πίσω μέρος που θα δινει την κύρια ώθηση.

 

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, μπορεί να πετάει αυτόνομα μέχρι και 914 μέτρα πάνω από το έδαφος, έχει άνοιγμα φτερών 11 μέτρα και αναπτυσσόταν επί οκτώ χρόνια. Με μία φόρτιση μπορεί να διανύσει 100 χλμ, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Μάλιστα, χάρη στις δυνατότητες κάθετης απογείωσης/ προσγείωσής το Cora δεν θα χρειάζεται αεροδρόμια, καθώς θα μπορεί να μεταμορφώσει χώρους όπως οι ταράτσες και τα πάρκινγκ σε χώρους απογείωσης και προσγείωσης.

 

Η Kitty Hawk αναφέρει πως το αεροσκάφος θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες στο πλαίσιο μιας υπηρεσίας η οποία θα είναι κάτι ανάμεσα σε αερογραμμή και υπηρεσία ridesharing. Η εταιρεία δουλεύει ήδη σε μια εφαρμογή και την κατάλληλη τεχνολογία για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες να καλούν αεροταξί όπως θα καλούσαν αυτοκίνητο σε υπηρεσίες σαν την Uber. Παρά την εποικοδομητική, όπως την χαρακτηρίζει, συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές πολιτικής αεροπορίας, αλλά δεν έχει δώσει ημερομηνία για το πότε το Cora θα αρχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά.

 

Το αεροσκάφος αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, όπου η κυβέρνηση υποστήριξε το εγχείρημα εξαιτίας του ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον. "Έχουμε φιλόδοξους στόχους εδώ στη Νέα Ζηλανδία, θέλουμε να φτάσουμε στους μηδενικούς ρύπους ως το 2050, και αυτό περιλαμβάνει την κινητικότητα" δήλωσε σε προωθητικό βίντεο για το αεροσκάφος η Dr Μέγκαν Γουντς, υπουργός Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας.

 

Η Kitty Hawk έστειλε το πρώτο αεροταξί στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο του 2017, οπότε κι άρχισαν οι πρώτες δοκιμές λίγο αργότερα. Το έργο διαχειρίζεται η Zephyr Airworks, παλαιότερα γνωστή ως Zee.Aero, μια από τις δύο εταιρείες που χρηματοδοτούνται από την Page για την ανάπτυξη αεροσκαφών.


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.