Αποχώρηση της Google από στρατιωτικό πρόγραμμα ζητούν οι υπάλληλοι της

Τον περασμένο μήνα, αποκαλύφθηκε ότι η Google προσέφερε την τεχνογνωσία της στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας για το “Σχέδιο Maven”, μια ερευνητική πρωτοβουλία για την ανάλυση μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικόνων που καταγράφονται από drones. Αυτή η συνεργασία δεν άρεσε και πάρα πολύ σε περισσότερους από 3.100 υπαλλήλους της Google που υπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούσαν τον CEO της Google Sundar Pichai να επανεκτιμήσει τη συμμετοχή της εταιρείας, καθώς υποστηρίζουν ότι “η Google δεν πρέπει να σχετίζεται με την πολεμική βιομηχανία”.

 

Σύμφωνα με τους New York Times το θέμα ανακυκλώνεται στην εσωτερική επικοινωνία της εταιρείας εδώ και μερικές εβδομάδες. Στο petition που έχει υπογραφεί από τους υπαλλήλους δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Google για πολεμικούς σκοπούς, αλλά τονίζεται η πιθανότητα ενδεχόμενης μελλοντικής χρήσης της σε κάτι τέτοιο, αφού έχει παραδοθεί.

Η Google εξήγησε ότι το Πεντάγωνο θα χρησιμοποιήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αναγνώριση αντικειμένων που είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες του Google Cloud. Η τεχνολογία θα χρησιμποιηθεί για την επισήμανση εικόνων που καταγράφονται από τα drones για μετέπειτα επανεξέταση από ανθρώπινο παράγοντα.

“Θεωρούμε ότι η Google δεν πρέπει να είναι μέρος της πολεμικής βιομηχανίας”, αναφέρει το petition και καλεί τον CEO, Sundar Pichai να ακυρώσει το Project Maven. Επίσης ζητείται η καταγραφή και δημοσιοποίηση ξεκάθαρης πολιτικής που θα αναφέρει ότι η Google δεν θα κατασκευάσει ποτέ πολεμική τεχνολογία.

“Η μοναδική ιστορία της Google, το σύνθημά της 'μην είστε κακοί', και η άμεση επιρροή της στη ζωή δισεκατομμυρίων χρηστών την κάνουν ξεχωριστή”, αναφέρει το γράμμα. Στο παρελθόν, η Google ήταν προσεκτική όσον αφορά τις σχέσεις της με τη στρατιωτική έρευνα. Το 2013, απέρριψε κονδύλια από την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων (DARPA) αφού αγόρασε μια σειρά εταιρειών ρομποτικής με δεσμούς με τον στρατιωτικό ερευνητικό οργανισμό.

 

 


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.