Αποχώρηση της Google από στρατιωτικό πρόγραμμα ζητούν οι υπάλληλοι της

Τον περασμένο μήνα, αποκαλύφθηκε ότι η Google προσέφερε την τεχνογνωσία της στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας για το “Σχέδιο Maven”, μια ερευνητική πρωτοβουλία για την ανάλυση μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικόνων που καταγράφονται από drones. Αυτή η συνεργασία δεν άρεσε και πάρα πολύ σε περισσότερους από 3.100 υπαλλήλους της Google που υπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούσαν τον CEO της Google Sundar Pichai να επανεκτιμήσει τη συμμετοχή της εταιρείας, καθώς υποστηρίζουν ότι “η Google δεν πρέπει να σχετίζεται με την πολεμική βιομηχανία”.

 

Σύμφωνα με τους New York Times το θέμα ανακυκλώνεται στην εσωτερική επικοινωνία της εταιρείας εδώ και μερικές εβδομάδες. Στο petition που έχει υπογραφεί από τους υπαλλήλους δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Google για πολεμικούς σκοπούς, αλλά τονίζεται η πιθανότητα ενδεχόμενης μελλοντικής χρήσης της σε κάτι τέτοιο, αφού έχει παραδοθεί.

Η Google εξήγησε ότι το Πεντάγωνο θα χρησιμοποιήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αναγνώριση αντικειμένων που είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες του Google Cloud. Η τεχνολογία θα χρησιμποιηθεί για την επισήμανση εικόνων που καταγράφονται από τα drones για μετέπειτα επανεξέταση από ανθρώπινο παράγοντα.

“Θεωρούμε ότι η Google δεν πρέπει να είναι μέρος της πολεμικής βιομηχανίας”, αναφέρει το petition και καλεί τον CEO, Sundar Pichai να ακυρώσει το Project Maven. Επίσης ζητείται η καταγραφή και δημοσιοποίηση ξεκάθαρης πολιτικής που θα αναφέρει ότι η Google δεν θα κατασκευάσει ποτέ πολεμική τεχνολογία.

“Η μοναδική ιστορία της Google, το σύνθημά της 'μην είστε κακοί', και η άμεση επιρροή της στη ζωή δισεκατομμυρίων χρηστών την κάνουν ξεχωριστή”, αναφέρει το γράμμα. Στο παρελθόν, η Google ήταν προσεκτική όσον αφορά τις σχέσεις της με τη στρατιωτική έρευνα. Το 2013, απέρριψε κονδύλια από την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων (DARPA) αφού αγόρασε μια σειρά εταιρειών ρομποτικής με δεσμούς με τον στρατιωτικό ερευνητικό οργανισμό.

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.