Aurora Station: Ένα ξενοδοχείο με θέα το διάστημα

Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Orion Span ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα έχει κατασκευάσει και θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη έως το τέλος του 2021 το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα.

 

"Έως τις αρχές του 2022 θα φιλοξενούμε τουρίστες, αστροναύτες, διαστημικές έρευνες, ακόμη και παραγωγικές δραστηριότητες, στο Σταθμό Aurora", ανέφερε η εταιρεία παρουσιάζοντας τα σχέδια της την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Space 2.0 Summit στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

 

Ο εν λόγω αρθρωτός διαστημικός σταθμός που αναπτύσσεται από την Orion Span και ομάδα "βετεράνων της διαστημικής βιομηχανίας", προορίζεται να λειτουργήσει ως το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα. Θα φιλοξενεί έξι άτομα τη φορά, περιλαμβανομένων δύο μελών πληρώματος, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια "αυθεντική εμπειρία αστροναύτη" κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 12 ημερών, κόστους 9,5 εκατ. δολαρίων κατ' άτομο.

 

"Με το που εκτοξευτεί, ο Aurora Station θα τεθεί άμεσα σε υπηρεσία, φέρνοντας γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος ταξιδιώτες στο διάστημα σε σχέση με ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν", δήλωσε ο Φρανκ Μπάνγκερ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Orion Span. Όπως συμπλήρωσε ο Μπάνγκερ, η εταιρεία επιπρόσθετα κατάφερε να "συμπυκνώσει" ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 24 μηνών για την προετοιμασία των ταξιδιωτών στο διάστημα σε μόλις τρεις μήνες,σε αισθητά μικρότερο κόστος.

 

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε Χαμηλή Γήινη Τροχιά (Low Earth Orbit-LEO), σε απόσταση περίπου 360 χιλιομέτρων, λίγο χαμηλότερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται στα 400 χιλιόμετρα, και θα ολοκληρώνει μια πλήρη περιφορά κάθε 90 λεπτά. Αυτό συνεπάγεται ότι οι "διαστημικοί τουρίστες" θα βλέπουν 16 ηλιοβασιλέματα και 16 ανατολές σε ένα 24ωρο!

 

Κατά τη διαμονή τους οι επισκέπτες θα βιώνουν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τη Γη από τροχιά και θα μπορούν να ψυχαγωγούνται με τη χρήση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας. Επίσης, θα συμμετέχουν σε πειράματα όπως η καλλιέργεια τροφής σε τροχιά, ενώ θα μπορούν να έχουν ζωντανές βιντεο-συνομιλίες με τους λιγότερο τυχερούς αγαπημένους τους τους μέσω υψηλής ταχύτητας ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Τέλος, μετά την επιστροφή στη Γη, θα καλωσοριστούν σε ειδικές τελετές υποδοχής ηρώων.

 

Ο σταθμός-ξενοδοχείο Aurora (Αυγή) θα έχει διαστάσεις 13,3 επί 4,3 μέτρων και διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες 160 κυβικών μέτρων (έναντι 916 κυβικών μέτρων του ISS). Αν τα πράγματα πάνε καλά, το ξενοδοχείο θα μπορεί να μεγαλώνει με την προσθήκη νέων χώρων. Ακόμη, σύμφωνα με τον Μπάνγκερ, ο σταθμός θα έχει και άλλες χρήσεις πέρα από αυτήν του ξενοδοχείου,καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του σε διαστημικές υπηρεσίες. Παράλληλα, θα υποστηρίζονται έρευνες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και κατασκευές σε τροχιά.

 

Βέβαια, από τα σχέδια στην υλοποίηση υπάρχει μεγάλη απόσταση, καθώς η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καν εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, ούτε έχει συνάψει συμφωνία με κάποια εταιρεία εκτοξεύσεων για να θέσει το ξενοδοχείο σε τροχιά

 

Πάντως, αν κάποιος εμπιστεύεται τα σχέδια της Orion, μπορεί να προκαταβάλλει 80.000 δολάρια για μια μελλοντική διαμονή στον Aurora Station, ποσό που θα λάβει πίσω αν αλλάξει γνώμη ή αν δεν ανοίξει το Aurora Station το 2022.


protoselida

Media

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για το Brexit

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για…

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τελειωμένες τις προτάσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.