NASA: Αποστολή σπέρματος στο διάστημα για πειράματα

Για πρώτη φορά η NASA θα αποστείλει δείγματα κατεψυγμένου σπέρματος ανθρώπου και ταύρου, για την πραγματοποίηση πειραμάτων σχετικά με την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κινούνται και να γονιμοποιούν ένα ωάριο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

 

Το ερώτημα αυτό κρίνεται ζωτικής σημασίας για το ενδεχόμενο μελλοντικών μακρινών διαστημικών ταξιδιών με σκοπό τον αποικισμό άλλων πλανητών. Ταυτόχρονα, με το πείραμα αυτό, η NASA ουσιαστικά παραδέχεται ότι, αργά ή γρήγορα, το σεξ στο διάστημα θα είναι αναπόφευκτο αν η ανθρωπότητα επιχειρήσει να αποικίσει άλλους πλανήτες, επομένως ξεκινά και τους πειραματισμούς σχετικά με τις διαδικασίες γονιμοποίησης εκτός γήινων συνθηκών.

 

Σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση της NASA, ο εξοπλισμός για το πείραμα Micro-11 έφθασε προ ημερών στον ISS με το μεταγωγικό διαστημικό σκάφος Dragon της Space X. Περιλαμβάνει δοχεία με κατεψυγμένο σπέρμα ανθρώπου και ταύρου (του οποίου τα σπερματοκύτταρα εμφανίζονται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα από του ανθρώπου), τα οποία θα ξεπαγώσουν οι αστροναύτες, ώστε να μελετήσουν σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας. Στο τελικό στάδιο, το σπέρμα θα επιστρέψει στη Γη, στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όπου οι επιστήμονες θα κάνουν πρόσθετες αναλύσεις για το πώς έχει επηρεασθεί από τη μικροβαρύτητα

 

"Τα προηγούμενα πειράματα με σπέρμα ταύρων και ποντικιών δείχνουν ότι τα σπερματοζωάρια ενεργοποιούνται ταχύτερα σε συνθήκες μικροβαρύτητας", αναφέρουν οι υπάλληλοι της NASA, "ενώ τα επόμενα βήματα που οδηγούν στη γονιμοποίησή του, συμβαίνουν πιο αργά ή και καθόλου. Καθυστερήσεις ή προβλήματα σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαν να αποτρέψουν το να συμβεί η γονιμοποίηση στο διάστημα".

 

Όπως είναι λογικό, μια τέτοια αποστολή, όσο επιστημονικό κύρος κι αν διαθέτει ενεργοποιεί διάφορα "πονηρά" ερωτήματα που η NASA αδυνατεί να απαντήσει επίσημα. Καταρχήν για το αν έχει υπάρξει ως τώρα κάποια σεξουαλική πράξη από τους αστροναύτες που έχουν σταλεί τόσες δεκαετίες στο διάστημα. Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διάφορες φήμες για "τσιλιμπουρδίσματα" μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αστροναυτών διαφορετικού φύλου, όμως δεν αποκλείεται να πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για ψέματα - αν και μπορεί όπου υπάρχει καπνός, να υπάρχει και φωτιά.

 

Τέλος, ναι σωστά αναρωτιέστε: Αυτή την στιγμή στον ISS υπάρχουν έξι άνδρες αστροναύτες, οπότε υπάρχει σίγουρα πιο εύκολος και "φυσικός" τρόπος να παραχθεί άφθονο φρέσκο ανθρώπινο σπέρμα επί τόπου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς να χρειασθεί η πολυέξοδη μεταφορά κατεψυγμένου από τη Γη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα livescience.com "είναι κατανοητό γιατί ο διαστημικός οργανισμός δεν επέλεξε αυτό τον δρόμο, όχι για κάποιον άλλο λόγο πέρα από τα όρια του τι μπορεί εύλογα να απαιτηθεί σε ένα εργασιακό χώρο, ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται στο διάστημα".


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για απεργοσπασία

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για απεργοσπασία

Την μαζική διαγραφή πολλών παρουσιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, λόγω της μη...

Secret Money

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

Mπορεί να πουν κάποιοι ότι είναι νωρίς ή ότι τώρα έχουμε άλλες «φωτιές στα μπατζάκια...

Αθλητικά

Όλα έτοιμα για τον

Όλα έτοιμα για τον "5ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα"

Με χιλιάδες συμμετοχές να έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής, οι προετοιμασίες για τον "5ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα"...

Αυτοκίνητο

Jeep Camp Γλυφάδα: Τα Σάββατα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια

Jeep Camp Γλυφάδα: Τα Σάββατα δεν θα είναι…

Οι λάτρεις της περιπέτειας και της ανακάλυψης, δεν χρειάζεται να φτάσουν στην ζούγκλα ή το...

Τεχνολογία

Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης

Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) ενδεχομένως αυξάνει τον κίνδυνο να προκληθεί ένας πυρηνικός πόλεμος...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.