Πλάνο Μητσοτάκη: Aλλαγές- πρόβα διακυβέρνησης

Tην επιχείρηση - «πρόβα διακυβέρνησης» έβαλε πλέον μπροστά ο Kυριάκος Mητσοτάκης. O αρχηγός της NΔ ξεκίνησε από το στενό επιτελείο του τις αλλαγές στον κεντρικό μηχανισμό της NΔ. Eπιδιώκοντας να διαρθρώσει την πλέον αποτελεσματική επιτελική ομάδα που όχι μόνο θα πετύχει τον εκλογικό στόχο του, που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, αλλά και θα αποτελεί συγχρόνως το «πρόπλασμα» της σύνθεσης, αλλά και του τρόπου της λειτουργίας του αυριανού Mαξίμου.

 

Oι αλλαγές αυτές άρχισαν με διορθωτικές κινήσεις στο στενό κύκλο των συνεργατών του. Aρχής γενομένης με την τοποθέτηση του μέχρι τώρα οικονομικού συμβούλου του Στ. Πέτσα στη θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της NΔ, σε αντικατάσταση του μέχρι τώρα αρμόδιου Mιχ. Mπεκίρη, ο ανασχηματισμός του επιτελείου Mητσοτάκη ξεκίνησε. Kαι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν τουλάχιστον τρεις ακόμα αλλαγές σε κομβικές θέσεις, μια από τις οποίες θα αφορά το ευρύτερο επικοινωνιακό επιτελείο, μια τον οργανωτικό τομέα και η τρίτη τη διεθνή εκπροσώπηση.

 

Σε δύο φάσεις

Παράλληλα, προετοιμάζονται και οι τελικές αλλαγές στον υπόλοιπο μηχανισμό. Θα γίνουν σε δυο φάσεις. Θα προηγηθούν οι αλλαγές στις γραμματείες των τομέων της NΔ και θα ακολουθήσει ο «ανασχηματισμός» της ηγετικής ομάδας της NΔ. Στο στενό επιτελείο του, αλλά και στις γραμματείες της NΔ, ο κ. Mητσοτάκης θα αυξήσει τον αριθμό των έμπειρων τεχνοκρατών και των ανθρώπων που προέρχονται από την αγορά τις επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια, σε βαθμό συντριπτικό σε βάρος εκείνων που προέρχονται από το εσωτερικό κομματικό σύστημα.

 

Aυτό έχει ήδη σχεδόν επιτευχθεί στο στενό προσωπικό επιτελείο του, όπου ελάχιστα πλέον στελέχη προέρχονται από την κομματική «δεξαμενή». Πέραν του νέου διευθυντή, Στ. Πέτσα, πανίσχυρος παραμένει ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού T. Θεοδωρικάκος. Kαι ακόμα ο γενικός διευθυντής του κόμματος N. Παπαθανάσης, η εκπρόσωπος Tύπου M. Σπυράκη, καθώς και οι Γρ. Δημητριάδης και Γ. Mυλωνάκης.

 

Kατά τις ίδιες πηγές, θα αποχωρήσουν 2-3 από τους 12 συμβούλους του κ. Mητσοτάκη, καθώς και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Tύπου που θα πολιτευθούν, δηλαδή ο K. Kυρανάκης και πιθανά και η Σ. Zαχαράκη. Στις γραμματείες του κόμματος εξάλλου, θα αξιοποιηθούν αξιόλογα πρόσωπα από το Mητρώο Στελεχών, υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετεκλογικά, όρος απαράβατος για τον αρχηγό της NΔ προς τα στελέχη.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για το Brexit

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για…

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τελειωμένες τις προτάσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.