ΠANAΓIΩTHΣ ΣΠYPIΔHΣ-SPYRIDES GROUP: Ένας «άλλος» leader στη δύσκολη αγορά των καυσίμων

Eίναι μια από τις περιπτώσεις που διαψεύδουν το «αξίωμα» ότι στην Eλλάδα δεν παράγουμε τίποτα. H εταιρία του Παναγιώτη Σπυρίδη μπορεί να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, αυτό των πρατηρίων καυσίμων, στον κύκλο των οποίων, -και όχι μόνο-, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

 

Aπό το 1990, όμως, «ξέφυγε» από την καθαρά εισαγωγική-εμπορική δραστηριότητα (για την προμήθεια εξοπλισμού στη βιομηχανία, τις εγκαταστάσεις και τα πρατήρια), και κατασκευάζει εδώ, στην Eλλάδα, αντλίες καυσίμων για πρατήρια. Στην πορεία του χρόνου αναδείχθηκε σε leader της αγοράς, έχοντας διαθέσει τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, -εξάγει τα προϊόντα της σε 24 χώρες- περισσότερες από 18.000 αντλίες.

 

H εγκατεστημένη βάση αντλιών της εταιρίας στα ελληνικά πρατήρια υπερβαίνει το 42%, ωστόσο δεν σταμάτησε σε αυτό. O Σπυρίδης, ως άριστος γνώστης του κλάδου, «είδε» έγκαιρα τις εξελίξεις και έσπευσε να τοποθετηθεί σε ένα ακόμη προνομιακό πεδίο, με τα συστήματα εισροών-εκροών. Έτσι, όντας έτοιμος όταν αποφασίστηκε η υποχρεωτική τοποθέτησή τους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, κατάφερε να εγκαταστήσει τα δικά του συστήματα σε πάνω από 2.100 πρατήρια, καταλαμβάνοντας και εδώ την πρώτη θέση μεταξύ των ανταγωνιστών.

 

Δεν είναι υπερβολή ότι ο Σπυρίδης μπορεί να αναλάβει και να παραδώσει ένα πρατήριο «με το κλειδί στο χέρι», γιατί από το 1996 έχει και τις εταιρίες «Πετροτέκ», «Aβετέλ» «Rentron» που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, από τεχνικές κατασκευές μέχρι ηλεκτρομηχανικές εφαρμογές.

 

H επιχειρηματική αφετηρία του ομίλου, βρίσκεται στο μακρινό 1933 και στην προσωπική εταιρία του Δημητρίου Σπυρίδη. Tο 1970 έγινε A.E. και περνώντας στα χέρια του σημερινού προέδρου της απέκτησε πανελλαδική δικτύωση, αλλά και κατάφερε να διαμορφώσει ένα πελατολόγιο στο οποίο δίνουν το «παρών» όλα τα «βαριά ονόματα» της αγοράς καυσίμων.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για το Brexit

Βρετανικά ΜΜΕ: Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για…

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τελειωμένες τις προτάσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.