Tο HD βινύλιο θα αποτελέσει τη νέα μόδα;

Οι δίσκοι βινυλίου βρίσκονται εν μέσω μιας αναπάντεχης αναγέννησης, που τροφοδοτείται όχι μόνο από τη νοσταλγία των millenials, αλλά και από τα υψηλής τεχνολογίας πικάπ. Καθώς οι πωλήσεις CD και ψηφιακής μουσικής συνεχίζουν να μειώνονται λόγω των online streaming υπηρεσιών όπως το Spotify, το CNBC αναφέρει ότι οι πωλήσεις LP  βινυλίου αυξήθηκαν στα 13 εκατομμύρια το 2016 - το υψηλότερο επίπεδο από το 1991.

 

Τώρα, μια αυστριακή start-up που ονομάζεται Rebeat Innovations ελπίζει να δώσει στο ίδιο το σεβάσμιο μέσο μια “ένεση” υψηλής τεχνολογίας με μια καινοτομία που ονομάζει “βινύλιο υψηλής ευκρίνειας (HD)”. Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία παραγωγής, ο ήχος μετατρέπεται σε ψηφιακό κι έπειτα χρησιμοποιείται λέιζερ για να χαραχθούν με ακρίβεια οι αυλακώσεις στο βινύλλιο.

 

Η περίπλοκη αυτή μέθοδος, σύμφωνα με τον εμπνευστή της, έχει ως αποτέλεσμα την ακριβέστατη αναπαραγωγή των ηχογραφήσεων, με μηδαμινές απώλειες της ηχητικής πληροφορίας. Η διαδικασία θα επιτρέπει περίπου 40% μεγαλύτερη διάρκεια σε κάθε πλευρά, 30% μεγαλύτερη ένταση και θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου συνολικά. Επίσης θα διαφοροποιεί τη διαδικασία και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του δίσκου, ενώ θα συντομευθεί και η διαδικασία παραγωγής κατά 60%.

 

Τα αρχικά δείγματα θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Οκτώβριο στο συνέδριο του κλάδου Making Vinyl τον Οκτώβριο, ενώ αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα πρώτα βινύλια HD θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων το καλοκαίρι του 2019.

Το πιο σημαντικό όμως για τους λάτρεις του βινυλίου είναι ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι high definition αν καταφέρουν να κυκλοφορήσουν ευρέως, δεν θα χρειαστούν την αγορά νέου εξοπλισμού, καθώς θα μπορούν να παίξουν κανονικά στα πικάπ που κυκλοφορούν ήδη.

 

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του HD Vinyl από αντίστοιχα πρότζεκτ, που οδηγήθηκαν σε αποτυχία λόγω της απαίτησης ειδικού εξοπλισμού.

 

 

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι λάτρεις του αναλογικού ήχου θα εκτιμήσουν την ψηφιακή αναβάθμιση του που σχεδιάζει η αυστριακή strat-up.

 

 

 

 


protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.