Γερμανία: Τέλος οι έλεγχοι για πτήσεις από Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος στους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια εισερχομένων πτήσεων από Ελλάδα, που προκαλούσαν ουρές και ταλαιπωρία των επιβατών το τελευταίο εξάμηνο, καθώς δεν φαίνεται να είναι τα αεροπλάνα τα κύρια μέσα παράτυπης εισόδου μεταναστών-προσφύγων στην Γερμανία.

 

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, με επιστολή του την προηγούμενη εβδομάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι έλεγχοι και πέραν του εξαμήνου, που λήγει τυπικά στις 12 Μαΐου. Αντίθετα, οι έλεγχοι παρατείνονται για άλλους 6 μήνες στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία.

 

Επεξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι από τους ελέγχους δεν προέκυψε σημαντική απόκλιση παράτυπων εισόδων στη Γερμανία μέσω αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα και κατά συνέπεια αίρονται οι συστηματικοί έλεγχοι. Αντ' αυτού θα συνεχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα ενταθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα ελέγχου των συνόρων.

 

"Τα ταξίδια χωρίς ελέγχους στο χώρο Σένγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που πρέπει κανείς να προστατεύσει", επισημαίνει στην επιστολή του ο Χορστ Ζεεχόφερ, υποστηρίζοντας με έμφαση προσπάθειες και μέτρα με προοπτική την επιστροφή σε έναν χώρο Σένγκεν χωρίς εσωτερικούς ελέγχους. "Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα και να εφαρμόζεται σε όλο του το εύρος το ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου", προσθέτει.

 

Ττο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επαινεί ρητώς τις προσπάθειες της Ελλάδας για τη μείωση της παράνομης δευτερογενούς μετανάστευσης,  δηλαδή στην παράνομη μετακίνηση προσφύγων από τη μια χώρα του Σένγκεν στην άλλη. Αντίθετα τα αυστριακά σύνορα παραμένουν η κύρια πύλη  τέτοιας εισόδου προσφύγων, γι αυτό και η Γερμανία παρατείνει τους ελέγχους μέχρι τα μέσα του επόμενου Νοεμβρίου.

 

"Χαιρετίζω την απόφαση των γερμανικών αρχών να σταματήσουν τους συστηματικούς συνοριακούς ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από την Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ τις Γερμανικές και Ελληνικές αστυνομικες αρχές, καθώς αυτό επετεύχθη χάρη στη στενή μεταξύ τους συνεργασία. Θα έχω την ευκαιρία αύριο να συζητήσω τα επόμενα βήματα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Ζέεχόφερ στο Βερολίνο.", δήλωσε σχετικά με την απόφαση ο ευρωπαίος επίτροπος, Δ. Αβραμοπουλος.


protoselida

Media

Η Μάλτα υποδέχτηκε 44 πρόσφυγες μετά την άρνηση της Ιταλίας

Η Μάλτα υποδέχτηκε 44 πρόσφυγες μετά την άρνηση…

Σαράντα τέσσερις μετανάστες, που διασώθηκαν στη θάλασσα από εμπορικό πλοίο, οδηγήθηκαν στη Μάλτα,...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.