Παραδόθηκε το έργο "Διαπλάτυνση Κρηπιδώματος Λιμένος Αλών"

Ένα από τα πρώτα έργα του επενδυτικού προγράμματος 2010-2014 του ΟΛΠ Α.Ε. ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση στα πλοία της ακτοπλοΐας.

 

Πρόκειται για το έργο «Διαπλάτυνση Κρηπιδώματος Λιμένος Αλών», (μπροστά από τον ηλεκτρικό) το οποίο πρόσθεσε 4.000 τ.μ. νέων χώρων εξυπηρέτησης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Το έργο αυτό αποτελεί αναγκαίο και συνοδό έργο του ΜΕΤΡΟ-«ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» και του Monorail, αφού στο σημείο αυτό δημιουργείται συγκοινωνιακός κόμβος.

 

Άρχισε πέρυσι τον Οκτώβριο, κατακυρώθηκε και εκτελέσθηκε μέσα από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό και έτυχε της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Το έργο αυτό έχει προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ (μικρών λιμενικών έργων) και είχε προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ.

 

Εντός των προσεχών ημερών, μαζί με την τοποθέτηση νέων μονάδων πρασίνου, ειδικών διαδρόμων για πεζούς και νέων λωρίδων αυτοκινήτων, θα ολοκληρωθεί και το νέο δίκτυο υποδοχής λυμάτων από πλοία, ένα από τα πιο σημαντικά φιλοπεριβαλλοντικά έργα του λιμανιού.

 

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα πλοία των γραμμών Κυκλάδων της Μπλου Σταρ και της Ελλένικ Ση Γουέϊβς επανέκαμψαν στις θέσεις αφιξοαναχωρήσεων που είχαν και πριν.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.