Η Πάλμα απαγορεύει τη μίσθωση μέσω Airbnb

H Πάλμα ντε Μαγιόρκα γίνεται η πρώτη ισπανική πόλη που προχωρά στην απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης σπιτιών τύπου Airbnb από τον Ιούλιο. Η "τολμηρή κι αποφασιστική" αυτή απόφαση, σύμφωνα με τον αριστερό δήμαρχο Antoni Noguera, πάρθηκε σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στα προβλήματα που απορρέουν από τον υπερτουρισμό και ιδιαίτερα στην αλματώδη αύξηση των ενοικίων για τους ντόπιους.

 

Είχε προηγηθεί μια έρευνα που έδειχνε ότι ο αριθμός των μη αδειοδοτημένων τουριστικών διαμερισμάτων στην πόλη αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2015 και 2017 σε 20.000 μονάδες, Ταυτόχρονα, το 48% των διαμερισμάτων στην Πάλμα διατίθεται σε τουρίστες επτά μήνες του έτους, αποκλείοντας την δυνατότητα μακροχρόνιας ενοικίασης από τους κατοίκους.

 

"Συμφωνήσαμε σε αυτό με βάση το γενικό συμφέρον και πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει μια τάση και σε άλλες πόλεις όταν θα διαπιστώσουν ότι η εξεύρεση ισορροπίας είναι καθοριστική", δήλωσε ο δήμαρχος Αντόνι Νόγκουρα, που ηγείται ενός αριστερού συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Podemos και μιας τοπικής δημοτικής κίνησης.

 

Το μόνο που θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στο εξής είναι η ενοικίαση μονοκατοικιών από τουρίστες στην αστική περιοχή της Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Ωστόσο, θα απαγορεύονται οι ενοικιάσεις καταλυμάτων που βρίσκονται σε προστατευόμενες αγροτικές περιοχές, πλησίον του αεροδρομίου ή σε επιχειρηματικές περιοχές. Η διάταξη αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

 

Αν και με την απόφαση φαίνεται να συμφωνεί μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, δεν λείπουν και φωνές κριτικής, όπως αυτή του συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων που επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της Πάλμα ντε Μαγιόρκα θα στερηθούν στο εξής το δικαίωμα να ενοικιάζουν τα καταλύματά τους και ως εκ τούτου χάνουν και τα έσοδα που απορρέουν από την ενοικίαση.


protoselida

Media

ΣτΕ: Επιτρέπει την έμμεση διαφήμιση στις ραδιοφωνικές ειδήσεις

ΣτΕ: Επιτρέπει την έμμεση διαφήμιση στις ραδιοφωνικές ειδήσεις

Με μια απόφαση-σταθμό για τη ραδιοφωνική αγορά το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Υγεία & Διατροφή

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής…

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει...

Περιβάλλον

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Νέο σύστημα αποκομιδής χωρίς κάδους

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Νέο σύστημα αποκομιδής χωρίς κάδους

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένας από τους πιο σημαντικούς πεζόδρομους στην Ελλάδα, στην περιοχή της Ακρόπολης...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.