Δήμος Κομοτηνής: Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης

Σε δράσεις τουριστικής αναβάθμισης, αξιοποίησης και προβολής της παραλιακής του ζώνης θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2018.

 

Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η τουριστική αξιοποίηση των σημαντικών παραλιακών εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Φαναρίου, που είναι στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου. Η ΕΤΑΔ ΑΕ προέβη στη διενέργεια δημοπρασιών για την ανάδειξη πλειοδοτών που θα μισθώσουν τις εκτάσεις και θα δημιουργήσουν υποδομές παροχής τουριστικών υπηρεσιών όπως είναι η τοποθέτηση τροχήλατων αναψυκτήριων.

 

Σημαντική κρίνεται και η δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών προσβασιμότητας των λοουμένων σε δύο παραλίες του Δήμου Κομοτηνής. Γι' αυτό το λόγο ο δήμος προβαίνει στην υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ "Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Παραλιών" για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή  ραμπών για άτομα με ειδικές ανάγκες, σκιάστρων και τουαλετών.

 

Τέλος, εγκρίθηκε η διαμόρφωση του κτιρίου που στεγαζόταν η πρώην κοινότητα Φαναρίου σε τοπικό κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. Ο εν λόγω χώρος θα εξοπλιστεί κατάλληλα ως κέντρο τουριστικής πληροφόρησης το οποίο θα παρέχει ενημέρωση και προωθητικό υλικό, ενώ θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για τις ανάγκες παρουσιάσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων σε θέματα τουρισμού. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του τοπικού Προγράμματος LEADER "Δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Φανάρι Δήμου Κομοτηνής".


protoselida

Αθλητικά

Το βίντεο που προκαλεί θλίψη για τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Το βίντεο που προκαλεί θλίψη για τον Ντιέγκο…

Τον γύρο του κόσμου  κάνει ένα βίντεο το οποίο  δείχνει τον Ντιέγκο Μαραντόνα να περπατά...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.