Ξεκινά η 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ

Τα εγκαίνια της 5ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας “Patras IQ” θα πραγματοποιήσει στις 19:00 σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκςο Παππάς  στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας “Δ. Τόφαλος”.

 

Η έκθεση έχει ως κύριο στόχο την δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα, όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μία διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και τη βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών, που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

 

Η “Patras Innovation Quest”,  η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Απριλίου, συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΑΤΕΙ Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες που θα παρέχονται μελλοντικά από την εφαρμογή τής ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς.

 

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Ακόμη, θα παρέχεται η δυνατότητα της από κοινού συμμετοχής φορέων, όπως ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών.Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με την γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής, Σταύρια Μαθιού, “η έκθεση είναι το κορυφαίο γεγονός του θεσμού “Patras IQ”, ο οποίος όλον τον υπόλοιπο χρόνο εργάζεται στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, κάτι που αποτελεί και τον διαχρονικό σκοπό”. Όσον αφορά τη φετινή έκθεση, η ίδια τόνισε ότι “για πρώτη θα έχουμε συνεργατικά περίπτερα, δηλαδή το εργαστήριο όπου κυοφορήθηκε η ιδέα και η εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά από αυτήν την κυοφορία”.

“Θα έχουμε απτά παραδείγματα, δηλαδή την ιδέα που προέκυψε μέσα σε ένα εργαστήριο, πώς αυτή υλοποιήθηκε και πώς τελικά μετασχηματίστηκε σε εταιρεία. Αυτή, λοιπόν, είναι η διαφορά φέτος, αν θέλουμε να δούμε την εξέλιξη της έκθεσης”, πρόσθεσε η κ. Μαθιού

 

 

 

 


protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.