Ξεκινά η 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ

Τα εγκαίνια της 5ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας “Patras IQ” θα πραγματοποιήσει στις 19:00 σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκςο Παππάς  στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας “Δ. Τόφαλος”.

 

Η έκθεση έχει ως κύριο στόχο την δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα, όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μία διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και τη βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών, που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

 

Η “Patras Innovation Quest”,  η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Απριλίου, συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΑΤΕΙ Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες που θα παρέχονται μελλοντικά από την εφαρμογή τής ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς.

 

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Ακόμη, θα παρέχεται η δυνατότητα της από κοινού συμμετοχής φορέων, όπως ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών.Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με την γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής, Σταύρια Μαθιού, “η έκθεση είναι το κορυφαίο γεγονός του θεσμού “Patras IQ”, ο οποίος όλον τον υπόλοιπο χρόνο εργάζεται στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, κάτι που αποτελεί και τον διαχρονικό σκοπό”. Όσον αφορά τη φετινή έκθεση, η ίδια τόνισε ότι “για πρώτη θα έχουμε συνεργατικά περίπτερα, δηλαδή το εργαστήριο όπου κυοφορήθηκε η ιδέα και η εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά από αυτήν την κυοφορία”.

“Θα έχουμε απτά παραδείγματα, δηλαδή την ιδέα που προέκυψε μέσα σε ένα εργαστήριο, πώς αυτή υλοποιήθηκε και πώς τελικά μετασχηματίστηκε σε εταιρεία. Αυτή, λοιπόν, είναι η διαφορά φέτος, αν θέλουμε να δούμε την εξέλιξη της έκθεσης”, πρόσθεσε η κ. Μαθιού

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.