Σε σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις θα οδηγήσει η εφαρμογή του κανονισμού G.D.P.R

Ουδεμία παράταση μπορεί να δοθεί στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη διαχείριση ηλεκτρονικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (G.D.P.R.) και αυτός θα ισχύσει κανονικά από τις 25 Μαΐου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες έχουν προτρέψει τις εθνικές αρχές να μην επιβάλουν πρόστιμα, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο εφαρμογής, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να προσαρμοστούν στην εφαρμογή των διατάξεων του κανονισμού, όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων.


Κατά τους ομιλητές, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πως η υποχρεωτική εφαρμογή του κανονισμού θα φορτώσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με νέα βάρη, ωστόσο, μεσομακροπρόθεσμα, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη, σε συγκράτηση δαπανών και αύξηση εσόδων. Το νέο νομικό πλαίσιο αφορά όλους τους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρήσεις, που διατηρούν λίστες και βάσεις δεδομένων για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, ή τους προμηθευτές τους (ηλεκτρονικές και ταχυδρομικές διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς κλπ). 

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΕΘ, οι ομιλητές Νίκος Παπαντωνόπουλος (Δικηγόρος), Αλέξανδρος Παπανικολάου (Πληροφορικός Ph.D.) και Αργυρώ Χατζοπούλου (TUV Austria Hellas) ανέλυσαν όλες τις πτυχές του νέου νομικού πλαισίου, που ήδη ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει το σύνολο των παραμέτρων της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

 


protoselida

Αθλητικά

Με Λοτζέσκι και Πέιν στο Κάουνας

Με Λοτζέσκι και Πέιν στο Κάουνας

Με μοναδική απουσία, αυτή του Κιθ Λάνγκφορντ, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ενόψει της δύσκολης...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Σύμβαση με τη Βιοϊατρική υπέγραψε ο ΕΔΟΕΑΠ

Σύμβαση με τη Βιοϊατρική υπέγραψε ο ΕΔΟΕΑΠ

Ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίζεται για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, η σύμβαση του ασφαλιστικού ταμείου με το...

Περιβάλλον

Από ΑΠΕ το 35% της ενέργειας του Μαρόκο

Από ΑΠΕ το 35% της ενέργειας του Μαρόκο

Από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγε το Μαρόκο το 35% της συνολικά παραγόμενης ηλεκτρικής του ενέργειας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.