Σε σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις θα οδηγήσει η εφαρμογή του κανονισμού G.D.P.R

Ουδεμία παράταση μπορεί να δοθεί στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη διαχείριση ηλεκτρονικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (G.D.P.R.) και αυτός θα ισχύσει κανονικά από τις 25 Μαΐου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες έχουν προτρέψει τις εθνικές αρχές να μην επιβάλουν πρόστιμα, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο εφαρμογής, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να προσαρμοστούν στην εφαρμογή των διατάξεων του κανονισμού, όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων.


Κατά τους ομιλητές, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πως η υποχρεωτική εφαρμογή του κανονισμού θα φορτώσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με νέα βάρη, ωστόσο, μεσομακροπρόθεσμα, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη, σε συγκράτηση δαπανών και αύξηση εσόδων. Το νέο νομικό πλαίσιο αφορά όλους τους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρήσεις, που διατηρούν λίστες και βάσεις δεδομένων για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, ή τους προμηθευτές τους (ηλεκτρονικές και ταχυδρομικές διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς κλπ). 

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΕΘ, οι ομιλητές Νίκος Παπαντωνόπουλος (Δικηγόρος), Αλέξανδρος Παπανικολάου (Πληροφορικός Ph.D.) και Αργυρώ Χατζοπούλου (TUV Austria Hellas) ανέλυσαν όλες τις πτυχές του νέου νομικού πλαισίου, που ήδη ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει το σύνολο των παραμέτρων της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

 


protoselida

World Business

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή…

Επενδύσεις ύψους ενός δις. Δολαρίων σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από...

Media

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

H Eπανομή αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη μια από τις πιο κοντινές ακτές για μπάνιο. ...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.