Αναζωπύρωση κινεζικού ενδιαφέροντος για μεταχειρισμένα πλοία

Επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες λίγες ημέρες το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των εφοπλιστών για αγορά μεταχειρισμένων πλοίων το οποίο τις τελευταίες δύο βδομάδες έδειχνε σημάδια ότι σιγά σιγά θα έδινε την θέση του στην εκτεταμένη αναμονή, μέχρι τουλάχιστον την αρχή του νέου έτους.

 

Αυτό προκύπτει από τους ναυλομεσίτες που τονίζουν πως οι ενδεχόμενοι αγοραστές εμφανίζονται πρόθυμοι να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια, ώστε να αποκτήσουν ένα ποντοπόρο πλοίο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

 

Όμως το θέμα είναι κατά πόσον οι πωλητές είναι διαθέσιμοι να διαπραγματευτούν τα χαμηλά ποσά που προτείνουν οι ενδεχόμενοι αγοραστές. Την τελευταία εβδομάδα δαπανήθηκαν πάντως υψηλά ποσά για να αποκτηθούν πλοία χτισμένα, μετά από την δεκαετία του 1990. Άξιον σχολιασμού είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα πλοία που αναφέρθηκαν να 'χουν πουληθεί περνάνε σε Κινέζικα χέρια δείχνοντας για ακόμη μία φορά την δυναμικότητα της Κίνα και τον ρόλο που θα διαδραματίσει μέσα στους επόμενους μήνες στον χώρο των αγοραπωλησιών.

 

Στα capesize οι μοναδικές πωλήσεις που αφορούν αυτή την κατηγορία είναι τα δύο πλοία (180,000Dwt) που θα παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες στα μέσα του επόμενου χρόνου από Κορεατικό ναυπηγείο. Αγοραστές φέρονται να είναι Κινέζοι οι οποίοι τα αγόρασαν με μορφή en-bloc σε μια τιμή κοντά στα $ 62.80 εκατ. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το deal της εβδομάδος.

 

Στην κατηγορία των Panamax είχαμε και εδώ συνολικά δύο πωλήσεις. Το ''MARITIME DIGNITY'' (73,350Dwt – 1993) πουλήθηκε αντί του ποσού των $ 20.35 εκατ. σε Κινέζους αγοραστές. Πωλητές ήταν MSI SHIP MANAGEMENT PTE LTD Σιγκαπουριανών συμφερόντων. Το κατά πέντε χρόνια νεώτερο ''PRIMERA'' (72,4950Dwt – 1998) της Ελληνικής εταιρείας CARDIFF MARINE INC συμφερόντων Γεωργίου Οικονόμου, φήμες το θέλουν να 'χει πουληθεί σε Κινέζους κοντά στα $ 26.80 εκατ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μισή σεζόν φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια η καριέρα του Κώστα Μήτρογλου στη Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με όσα...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.