Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τελικά, ο φετινός Μάιος , όντως αποδεικνύεται ένας δύσκολος μήνας για την αγορά των Α/Κ και την αξία του Ενεργητικού της. Τούτο, διότι, οι ημέρες που το πρόσημο ήταν αρνητικό υπερισχύουν κατά κράτος έναντι των θετικών ημερών. Επίσης, στο τελευταίο 3ήμερο οι μεριδιούχοι δείχνουν να κινούνται με κάποια στοιχεία νευρικότητας, συμπεριφορά που δεν είχε παρατηρηθεί από την αρχή του έτους.

 

Αναλυτικότερα, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκίνησε με υποχώρηση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά -0,24% και τα διαμόρφωσε στα 6,727 δις €. Παρότι τα μερίδια κινήθηκαν με ανοδικό ρυθμό 0,03%, δεν αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, καθώς υπερίσχυσαν οι ρευστοποιήσεις με (μικρή) αξία 1,078 εκατ. €.

 

Ο κύριος όγκος των χθεσινών απωλειών, οφείλεται πρωτίστως στην πτωτική μέση απόδοση -0,16% της αγοράς. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 17 έκλεισαν με ζημιές, οι 2 παρέμειναν αμετάβλητες (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και Ομολογιακά Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών) και μία επέτυχε κέρδη (τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,29%).

 

Πρωταθλητές μέσης αρνητικής απόδοσης ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,86%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,43% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,29%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών, η δε συναλλακτική αξία έκλεισε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Παρά την παρατηρούμενη νευρικότητα των επενδυτών, θα χαρακτηρίζαμε την επενδυτική τους διάθεση μικτή. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,581 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 631 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 199 χιλ. €. (δηλ, διατηρήθηκε το ενδιαφέρον τους προς τις κατηγορίες που ξεχωρίζουν φέτος σε εισροές).

 

Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,707 εκατ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 389 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 262 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Ο Τραμπ κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE

Ο Τραμπ κατέληξε σε συμφωνία με την ZTE

Σε συμφωνία για τη διευθέτηση της διένεξης με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE Corp κατέληξε...

Media

FT: Οι φόβοι για πολιτική αστάθεια στη Ρώμη και τη Μαδρίτη προκαλούν ρίγη στις αγορές ομολόγων

FT: Οι φόβοι για πολιτική αστάθεια στη Ρώμη…

Οι εντεινόμενοι φόβοι για εκδήλωση πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία και την Ισπανία προκάλεσαν ρίγη στις...

Secret Money

REPEAT ΓIA TIΣ ΔIKHΓOPIKEΣ

REPEAT ΓIA TIΣ ΔIKHΓOPIKEΣ

Aποκαλύψαμε πρόσφατα ότι το Yπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ψάχνει να προσλάβει δύο δικηγορικές εταιρίες εξειδικευμένες στα θέματα...

Αυτοκίνητο

Στον Ρικιάρντο η pole position στο Μονακό

Στον Ρικιάρντο η pole position στο Μονακό

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν απλά ασυναγώνιστος στην πίστα του Μονακό, έκανε... πλάκα στους υπόλοιπους οδηγούς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.