Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τελικά, ο φετινός Μάιος , όντως αποδεικνύεται ένας δύσκολος μήνας για την αγορά των Α/Κ και την αξία του Ενεργητικού της. Τούτο, διότι, οι ημέρες που το πρόσημο ήταν αρνητικό υπερισχύουν κατά κράτος έναντι των θετικών ημερών. Επίσης, στο τελευταίο 3ήμερο οι μεριδιούχοι δείχνουν να κινούνται με κάποια στοιχεία νευρικότητας, συμπεριφορά που δεν είχε παρατηρηθεί από την αρχή του έτους.

 

Αναλυτικότερα, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκίνησε με υποχώρηση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά -0,24% και τα διαμόρφωσε στα 6,727 δις €. Παρότι τα μερίδια κινήθηκαν με ανοδικό ρυθμό 0,03%, δεν αντιστοιχούν σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, καθώς υπερίσχυσαν οι ρευστοποιήσεις με (μικρή) αξία 1,078 εκατ. €.

 

Ο κύριος όγκος των χθεσινών απωλειών, οφείλεται πρωτίστως στην πτωτική μέση απόδοση -0,16% της αγοράς. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 17 έκλεισαν με ζημιές, οι 2 παρέμειναν αμετάβλητες (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και Ομολογιακά Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών) και μία επέτυχε κέρδη (τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,29%).

 

Πρωταθλητές μέσης αρνητικής απόδοσης ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,86%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,43% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,29%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών, η δε συναλλακτική αξία έκλεισε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Παρά την παρατηρούμενη νευρικότητα των επενδυτών, θα χαρακτηρίζαμε την επενδυτική τους διάθεση μικτή. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,581 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 631 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 199 χιλ. €. (δηλ, διατηρήθηκε το ενδιαφέρον τους προς τις κατηγορίες που ξεχωρίζουν φέτος σε εισροές).

 

Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,707 εκατ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 389 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 262 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

Times του Λονδίνου: Λύση του δράματος για το χρέος

Times του Λονδίνου: Λύση του δράματος για το…

«Η Ελλάδα χθες εξήλθε του μεγαλύτερου προγράμματος διάσωσης στην ιστορία με στόχο την αντιμετώπιση του...

Secret Money

AΠO TA HOTELS ΣTO ΔHMO

AΠO TA HOTELS ΣTO ΔHMO

Yποψήφιος δήμαρχος Pόδου στις εκλογές που θα γίνουν το Mάιο του 2019 θα είναι ο...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.