«Ορίζοντας 2020» το νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα

Το μέγεθος και οι στόχοι του βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση, αλλά το επόμενο επταετούς διάρκειας Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Έρευνας ήδη πήρε -μετά από διαγωνισμό- το όνομα «Ορίζοντας 2020», όπως έκανε γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Το νέο Πρόγραμμα θα διαδεχτεί το ισχύον 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2014.

 

Οι Ευρωπαϊκές Αρχές είχαν καταλάβει ότι οι τεχνοκρατικές ονομασίες όπως 6ο ή 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο δεν πρόσφεραν ιδιαίτερη έμπνευση στους επιστήμονες, ούτε μετέφεραν το «μήνυμα» του οραματισμού και της καινοτομίας που θέλει να μεταφέρει η ΕΕ στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό.

 

Έτσι, τον Μάρτιο, ξεκίνησε ένας διαγωνισμός για το καλύτερο όνομα του επόμενου χρηματοδοτικού Προγράμματος και τελικά επελέγη το «Ορίζοντας 2020», το οποίο πήρε το 37% (3.055 ψήφοι) των συνολικά 8.318 ψήφων και επικράτησε των άλλων δύο επικρατέστερων ονομασιών «Φανταστείτε 2020» (2.785 ψήφοι) και «Ανακαλύψτε 2020» (2.478).

 

Το όνομα που επελέγη, πρότειναν δύο δασκάλες, η Μαρτσέλα Έντλοβα από την Τσεχία και η Μπεάτα Ζινγκίερ από την Πολωνία. Συνολικά, υποβλήθηκαν πάνω από 1.600 προτάσεις για ονόματα.

 

Για να υπάρχει πάντως μια αίσθηση συνέχειας με τις προηγούμενες ονομασίες των Προγραμμάτων Πλαισίων, το πλήρες και επίσημο όνομα θα είναι «Ορίζοντας 2020 – Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία».

 

Το νέο Πρόγραμμα υπόσχεται ένα πιο «έξυπνο» τρόπο ενίσχυσης των Ευρωπαίων ερευνητών, ώστε περισσότερες καινοτομικές ιδέες να υλοποιούνται και να βρίσκουν το δρόμο της αγοράς, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης. Η ΕΕ φιλοδοξεί να περιορίσει περαιτέρω τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να καταστήσει ευκολότερη τη συμμετοχή των επιστημόνων και ερευνητών.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.