Νέες κυβερνοεπιθέσεις από την Lulz Security

Όταν η «συμμαχία» των χάκερ που ακούει στο όνομα «Lulz Security» πρωτοεμφανίστηκε το Μάιο, παρουσιάστηκε σαν μία οργάνωση στόχος της οποίας ήταν μάλλον η «πλάκα», και οι «φάρσες» online- εξ ου και το όνομα (Lulz).

 

Ωστόσο, δεν άργησε να φανεί πως ο χαρακτήρας της οργάνωσης ήταν (ή έγινε) διαφορετικός: πλέον θεωρείται ότι η ομάδα βρίσκεται πίσω από την μεγάλη επίθεση κατά της Sony, την «επιχείρηση» κατά της ιστοσελίδας της CIA, την «κλοπή» βάσης δεδομένων με τους διαγωνιζομένους στο αμερικανικό X-Factor και την επίθεση κατά της Nintendo.

 

Στις 19 Ιουνίου, η Lulz Security ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας Antisec, εναντίον κυβερνητικών συστημάτων. «Προτεραιότητά μας είναι να κλέψουμε και να διαρρεύσουμε απόρρητες κυβερνητικές πληροφορίες, όπως emails και αρχεία. Οι πρωταρχικοί μας στόχοι είναι τράπεζες και άλλα ιδρύματα υψηλού προφίλ» αναφέρεται σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ομάδας.

 

Μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος είναι ο λόγος που η Lulz Security στοχεύει ιδιαίτερα κυβερνητικά ιδρύματα- επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες περί πρόσφατου τερματισμού μίας αντιπαλότητας με τους χάκερ της Anonymous.

 

O πιο πρόσφατος στόχος της Lulz Security ήταν η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Μ. Βρετανίας (UK Serious Organised Crime Agency- SOCA), της οποίας το site «έπεσε».

 

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση denial of service. Σύμφωνα με ανακοίνωση της SOCA, το site «κατέβηκε» για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της επίθεσης στους πελάτες που φιλοξενούνται στον service provider της.

 

To «ανακοινωθέν» της Lulz Security, όπως εμφανίστηκε στο Twitter, ήταν «Tango down- in the name of #Antisec» («Ο στόχος έπεσε- στο όνομα της #Antisec»). Επρόκειτο για ένα συμβάν που προκάλεσε αμηχανία στη SOCA, καθώς στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνεται και η διερεύνηση υποθέσεων κυβερνοεγκλήματος.

 

Στους στόχους της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνεται επίσης και η ιστοσελίδα της Γερουσίας των ΗΠΑ.

 

Κατά την Lulz Security, οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση το «κύριο» όπλο στη διάθεσή της: «Οι DDoS είναι φυσικά τα λιγότερο ισχυρά και ταυτόχρονα τα πιο άφθονα πυρομαχικά μας. Το «χακάρισμα» κυβερνητικών συστημάτων λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο» αναφέρεται σχετικά σε δημοσίευση της ομάδας.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.