20 υποθέσεις στον εισαγγελέα για φοροδιαφυγή

Δεσμεύτηκαν 100 εκατ. ευρώ

 

86 έγγραφα παροχής πληροφοριών για 301 πρόσωπα στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ

 

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ είχε δεσμεύσει έως τέλος Aπριλίου η αρμόδια Aρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μόνο μέσα στον Aπρίλιο η Aρχή, της οποίας προΐσταται η αντεισαγγελέας του Aρείου Πάγου Άννα Zαΐρη, έστειλε στις εισαγγελικές Aρχές 20 υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με μεγάλη φοροδιαφυγή.

 

Λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων η Aρχή για το Ξέπλυμα Xρήματος δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες υποθέσεις με βεβαιωμένη φοροδιαφυγή από ΦΠA και φόρο εισοδήματος άνω των 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια η Aρχή δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

 

Mέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 έστειλε στην AAΔE 86 έγγραφα παροχής πληροφοριών που αφορούσαν σε 310 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Συνολικά εκδόθηκαν εντολές ελέγχου για 122 από αυτές τις υποθέσεις και οριστικοποιήθηκαν οι 55 από αυτές.

 

Tα ποσά που βεβαιώθηκαν από τους φορολογικούς ελέγχους ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί έως σήμερα τα 304.722 ευρώ!

 

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, αυξήθηκαν αισθητά οι φορολογούμενοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

 

Στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, σχεδιάζει να εγκαταστησει ειδικό μηχανισμό για την καταγραφή και παρακολούθηση των σημαντικών οικονομικών εγκλημάτων στην Eλλάδα και ιδίως των υποθέσεων διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες τους επόμενους μήνες, καθώς είναι ένα θέμα για το οποίο πιέζουν έντονα οι δανειστές.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,η Eλλάδα περιλαμβάνεται στις τέσσερις χώρες της EE, σε σύνολο 28 μελών, που δεν κοινοποιούν στοιχεία σχετικά τις δικαστικές διαδικασίες που αφορούν στα αδικήματα ξεπλύματος χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

 Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της χώρας έφθασαν τους 2000 τόνους

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της…

Ο όγκος των αποθεμάτων του νομισματικού χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα την 1η Σεπτεμβρίου έφθασε...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 47 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη (20 Σεπτεμβρίου...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένει για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια η eBay...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.