Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Οι υψηλές μέσες θετικές αποδόσεις των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας (1,27%) και των Μικτών Α/Κ (0,38%) υπερκέρασαν τις αρνητικές αποδόσεις των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας (-0,64%) και των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη (-1,10%) στο κλείσιμο τιμών της Δευτέρας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της κάθε κατηγορίας, αλλά και της οριακής θετικής μέσης απόδοσης 0,05% του συνόλου της αγοράς των Α/Κ, οδήγησε σε ενίσχυση του Ενεργητικού κατά 0,25% και την διαμόρφωσή του στα 6,568 δις €. Αντιθέτως, τα μερίδια κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά -0,01% και αντιστοιχούν σε πλήρως ελεγχόμενες εκροές αξίας 911 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 επέτυχαν κέρδη, οι 7 υπέστησαν ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Πλην των προαναφερόμενων κατηγοριών, ενδιαφέρον είχε η μέση ενίσχυση καθαρών τιμών στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 0,40%, στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,38% και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 0,27%. Αντιστοίχως, σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,46% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,12%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, η δε συναλλακτική αξία ήταν ικανοποιητική. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται από μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,212 εκατ. € και στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 912 χιλ. €. Ακολούθησαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 232 χιλ. €.

 

Την υψηλότερη αξία συμμετοχών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 787 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 726 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 202 χιλ. €. Μικρές εισροές υπήρξαν, επίσης, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 102 χιλ. €.

 

Η αγορά βρίσκεται πλέον σε αναμονή των δύο σημαντικών συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών Αμερικής (Τετάρτη) και Ευρώπης (Πέμπτη).

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Media

DW: Ολο και περισσότεροι εξόριστοι Τούρκοι στην Ελλάδα

DW: Ολο και περισσότεροι εξόριστοι Τούρκοι στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) tagesschau.de...

Τεχνολογία

Ζουκερμπεργκ: Ακρόαση για fake news ζητούν 8 χώρες

Ζουκερμπεργκ: Ακρόαση για fake news ζητούν 8 χώρες

  Τα οχτώ συνολικά κράτη-μέλη έφτασε η “διεθνή μεγάλη επιτροπή” των κοινοβουλίων, που καλεί το αφεντικό...

Τουρισμός

Κρήτη: Ενδιαφέρον για την πιστοποίηση  «Welcome Chinese»

Κρήτη: Ενδιαφέρον για την πιστοποίηση «Welcome Chinese»

Ενημερωτικές συναντήσεις – ημερίδες για το πρόγραμμα «Welcome Chinese» θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.