Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Οι υψηλές μέσες θετικές αποδόσεις των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας (1,27%) και των Μικτών Α/Κ (0,38%) υπερκέρασαν τις αρνητικές αποδόσεις των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας (-0,64%) και των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη (-1,10%) στο κλείσιμο τιμών της Δευτέρας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της κάθε κατηγορίας, αλλά και της οριακής θετικής μέσης απόδοσης 0,05% του συνόλου της αγοράς των Α/Κ, οδήγησε σε ενίσχυση του Ενεργητικού κατά 0,25% και την διαμόρφωσή του στα 6,568 δις €. Αντιθέτως, τα μερίδια κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά -0,01% και αντιστοιχούν σε πλήρως ελεγχόμενες εκροές αξίας 911 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 επέτυχαν κέρδη, οι 7 υπέστησαν ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Πλην των προαναφερόμενων κατηγοριών, ενδιαφέρον είχε η μέση ενίσχυση καθαρών τιμών στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 0,40%, στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,38% και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 0,27%. Αντιστοίχως, σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,46% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,12%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, η δε συναλλακτική αξία ήταν ικανοποιητική. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται από μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,212 εκατ. € και στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 912 χιλ. €. Ακολούθησαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 232 χιλ. €.

 

Την υψηλότερη αξία συμμετοχών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 787 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 726 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 202 χιλ. €. Μικρές εισροές υπήρξαν, επίσης, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 102 χιλ. €.

 

Η αγορά βρίσκεται πλέον σε αναμονή των δύο σημαντικών συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών Αμερικής (Τετάρτη) και Ευρώπης (Πέμπτη).

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

World Business

Netflix: Έκδοση χρεογράφων 2 δισ. δολ. σε δολάριο και ευρώ

Netflix: Έκδοση χρεογράφων 2 δισ. δολ. σε δολάριο…

Μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων, σε δολάριο και ευρώ προγραμματίζει να εκδώσει, η...

Media

ΕΣΗΕΑ: Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα

ΕΣΗΕΑ: Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα

Η ΕΣΗΕΑ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Α' κύκλου ανακοινώνει την έναρξη νέου, πιο πρακτικού...

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Τεχνολογία

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το 2020

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ δήλωσε ότι ρομπο-ταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό θα αρχίσουν...

Υγεία & Διατροφή

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει στην «DEAL» ο Γιώργος Λαμπρινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Eταιριών Eξωτερικών Yπηρεσιών Προστασίας και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.