Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Το χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν η ιδιαίτερα θετική επενδυτική διάθεση των μεριδιούχων. Μπορεί μεν η συνολική αξία (2,075 εκατ. €) του τελικού ισοζυγίου να μην ήταν εντυπωσιακή, όμως πλήθος κατηγοριών έκλεισαν με ικανοποιητική συναλλακτική αξία συμμετοχών. Παράλληλα, τα συνολικά μερίδια της αγοράς κινήθηκαν με ανοδικό ρυθμό 0,02%.

 

Στα παραπάνω εστιάστηκε το ενδιαφέρον την Τρίτη, καθώς το Ενεργητικό παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (0,04%) και διαμορφώθηκε στα 6,570 δις €.

 

Παρότι, οι επιμέρους κατηγορίες των Α/Κ, σχεδόν στο σύνολο τους επέτυχαν ενίσχυση των καθαρών τιμών τους, το συνολικό πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό κατά 0,06%. Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 κατηγορίες, οι 14 έκλεισαν με κέρδη, οι 4 με ζημιές και 2 παρέμειναν αμετάβλητες (αυτές των Διαχείρισης Διαθεσίμων). Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,29% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,27%. Στον αντίποδα, σε μέσο πτωτικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,28%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,24% (η μικρή διόρθωση ακολούθησε τα υψηλά κέρδη της Δευτέρας) και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,11%.

 

Όπως προαναφέραμε, αισθητή κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, με ικανοποιητική συναλλακτική αξία και πολύ θετική επενδυτική διάθεση. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μετοχικά με 1,918 εκατ. €, στα Μικτά Α/Κ με 771 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 771 χιλ. €. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 229 χιλ. € και τα Μετοχικό Α/Κ Ελλάδας με 194 χιλ. €, διατηρώντας και οι δύο κατηγορίες το φετινό αυξητικό ρυθμό μεριδίων τους.

 

Αντιθέτως, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,908 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 291 χιλ. € και τα Διαχείρισης Διαθεσίμων με 233 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

World Business

 Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της χώρας έφθασαν τους 2000 τόνους

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της…

Ο όγκος των αποθεμάτων του νομισματικού χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα την 1η Σεπτεμβρίου έφθασε...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 47 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη (20 Σεπτεμβρίου...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένει για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια η eBay...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.