Κερέ: H εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση Τραμπ έχει διαρραγεί

Η εμπιστοσύνη με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο έχει "διαρραγεί" και η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να βασιστεί στον εαυτό της, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

 

«Η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί, αυτό είναι γεγονός, δυστυχώς», δήλωσε ο Κερέ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Όχι με τις ΗΠΑ ως χώρα αλλά με την εκεί κυβέρνηση», δήλωσε, απαντώντας σε ερώτημα για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου από την ΕΕ.

 

«Αυτό που αντλώ ως συμπέρασμα, ως Ευρωπαίος αξιωματούχος, είναι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασιστεί παρά μόνο στις δικές της δυνάμεις. Πρέπει η Ευρώπη να οργανωθεί, να ενδυναμωθεί, να αναπτύξει την οικονομική και στρατηγική της ισχύ», δήλωσε.

 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, «ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα στην Ευρώπη», επικαλούμενος ως παράδειγμα την κλιματική αλλαγή, όπου «μόνο η Ευρώπη μπορεί να υλοποιήσει αυτό που έχει αποφασιστεί στη συμφωνία του Παρισιού».

 

Ο Κερέ, ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απέρριψε την ιδέα ότι τα μέτρα προστατευτισμού των ΗΠΑ έχουν προς το παρόν επιπτώσεις στην ανάπτυξη. «Προς το παρόν, αυτό είναι αρκετά περιορισμένο», εξήγησε ο Κερέ. «Προφανώς εάν αυτό επιδεινωθεί σε εμπορικό πόλεμο, θα μπορούσε να έχει πολύ πιο ανησυχητικές επιπτώσεις», δήλωσε.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.