Βολές Μίχαλου κατά Βενιζέλου για το Μεσοπρόθεσμο

Η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης και σε καμία περίπτωση όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τις τελικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ανακοινώθηκαν από το νέο υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο κ Μίχαλος τόνισε:

 

«Ο βερμπαλισμός δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει αμέσως μετά τον ανασχηματισμό. Η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης και σε καμία περίπτωση, όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες.

 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, με τη ρητορική του ικανότητα, επιχείρησε, χθες, να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τα δυσβάστακτα μέτρα που επέβαλε και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία στην απόλυτη φτώχεια.

 

Με ρητορισμούς και μεγαλοστομίες τα προβλήματα δεν λύνονται. Το τσουνάμι των νέων φόρων που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πνίξει την χώρα μας.

 

Και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ήρθε με ακόμη πιο εχθρικές διαθέσεις για τους μικρομεσαίους, από τον προκάτοχο του, επιβάλλοντας στις παραπαίουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κεφαλικό φόρο 300 ευρώ ετησίως, πέραν της βαρύτατης φορολογίας που ήδη καταβάλλουν, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει κατακόρυφα τα λειτουργικά τους κόστη με την αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας τσακίζονται κάτω από τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και την πλήρη ανυπαρξία αναπτυξιακής προοπτικής.

 

Είναι ατύχημα για την χώρα μας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι χωρίς ανάπτυξη το δημόσιο χρέος συνεχώς θα αυξάνεται και η χώρα θα απομονώνεται από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι στο οποίο σταδιακά πρέπει να ενσωματωθεί.

 

Η λιτότητα και η υπερφορολόγηση αποτελούν κακές συνταγές για την έξοδο από την κρίση και αυτό το ομολογούν πλέον όλοι.

 

Ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για δημοσιονομική εξυγίανση, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αφού το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρει το τσουνάμι των νέων φορολογικών βαρών, στην περίοδο αυτή της παρατεταμένης και οξείας ύφεσης, είναι τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια η δραματική αύξηση απώλειας φορολογικών εσόδων και βέβαια η έκρηξη της ανεργίας.

 

Με την αδιέξοδο αυτή οικονομική πολιτική, σε λίγο η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο επιχειρήσεων.

 

Το ΕΒΕΑ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και γενικότερα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αποτρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή την οριστική καταστροφή. Σε διαφορετική περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος, να γίνει μια νέα αρχή και η προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον μονόδρομος».


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι ωφελούμενοι σε Φορείς Natura

Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι ωφελούμενοι σε Φορείς Natura

Οι εργαζόμενοι μέσω του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Natura)...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.