Deal News Online

undefined

Βολές Μίχαλου κατά Βενιζέλου για το Μεσοπρόθεσμο

Η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης και σε καμία περίπτωση όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τις τελικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ανακοινώθηκαν από το νέο υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο κ Μίχαλος τόνισε:

 

«Ο βερμπαλισμός δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει αμέσως μετά τον ανασχηματισμό. Η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης και σε καμία περίπτωση, όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες.

 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, με τη ρητορική του ικανότητα, επιχείρησε, χθες, να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τα δυσβάστακτα μέτρα που επέβαλε και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία στην απόλυτη φτώχεια.

 

Με ρητορισμούς και μεγαλοστομίες τα προβλήματα δεν λύνονται. Το τσουνάμι των νέων φόρων που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πνίξει την χώρα μας.

 

Και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ήρθε με ακόμη πιο εχθρικές διαθέσεις για τους μικρομεσαίους, από τον προκάτοχο του, επιβάλλοντας στις παραπαίουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κεφαλικό φόρο 300 ευρώ ετησίως, πέραν της βαρύτατης φορολογίας που ήδη καταβάλλουν, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει κατακόρυφα τα λειτουργικά τους κόστη με την αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας τσακίζονται κάτω από τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και την πλήρη ανυπαρξία αναπτυξιακής προοπτικής.

 

Είναι ατύχημα για την χώρα μας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι χωρίς ανάπτυξη το δημόσιο χρέος συνεχώς θα αυξάνεται και η χώρα θα απομονώνεται από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι στο οποίο σταδιακά πρέπει να ενσωματωθεί.

 

Η λιτότητα και η υπερφορολόγηση αποτελούν κακές συνταγές για την έξοδο από την κρίση και αυτό το ομολογούν πλέον όλοι.

 

Ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για δημοσιονομική εξυγίανση, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αφού το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρει το τσουνάμι των νέων φορολογικών βαρών, στην περίοδο αυτή της παρατεταμένης και οξείας ύφεσης, είναι τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια η δραματική αύξηση απώλειας φορολογικών εσόδων και βέβαια η έκρηξη της ανεργίας.

 

Με την αδιέξοδο αυτή οικονομική πολιτική, σε λίγο η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο επιχειρήσεων.

 

Το ΕΒΕΑ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και γενικότερα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αποτρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή την οριστική καταστροφή. Σε διαφορετική περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος, να γίνει μια νέα αρχή και η προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον μονόδρομος».


protoselida

World Business

Η Uber εξαγόρασε την εφαρμογή διανομής φαγητού Postmates

Η Uber εξαγόρασε την εφαρμογή διανομής φαγητού Postmates

Η Uber ολοκλήρωσε την εξαγορά της εφαρμογής διανομής φαγητού Postmates Inc έναντι 2,65 δισ. δολαρίων σε μετοχές,...

Media

Πρόσκληση για ΠΜΣ «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης»

Πρόσκληση για ΠΜΣ «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα…

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανακοίνωσετο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» (Master...

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Τουρισμός

CLIA: «Ορόσημο» οι ευρωπαϊκές οδηγίες επανέναρξης της κρουαζιέρας

CLIA: «Ορόσημο» οι ευρωπαϊκές οδηγίες επανέναρξης της κρουαζιέρας

"Ορόσημο" στην προσπάθεια επανέναρξης των δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ευρώπη, χαρακτήρισε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.