Αισθητή ενίσχυση του όγκου συναλλαγών στην αγορά των Α/Κ

Έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή ημέρα, καθώς υπήρξε αισθητή ενίσχυση του όγκου συναλλαγών στην αγορά των Α/Κ (σε αντίθεση με τα δρώμενα στην απευθείας μετοχική και ομολογιακή αγορά). Αναλυτικότερα τα μερίδια ενισχύθηκαν έντονα κατά 0,13% και αντιστοιχούν σε θετικό (για δεύτερη σερί ημέρα) ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 1,735 εκατ. €

 

Παρόλα αυτά το Ενεργητικό κινήθηκε σε αντίθετη πορεία και υπέστη ανεπαίσθητη υποχώρηση -0,04%, που το διαμόρφωσε στα 6,556 δις €.

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με μικρά κέρδη, οι 7 με -  επίσης - μικρές ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,44%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,30% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,17%. Αντιθέτως, την πιο αισθητή μέση υποχώρηση καθαρών τιμών σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,31%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,16% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,13%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, η δε επενδυτική τους διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,352 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 538 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 309 χιλ. €. Στον αντίποδα, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 610 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 411 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 248 χιλ. €.

 

Ρευστοποιήσεις αξίας 248 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έναντι συμμετοχών αξίας 261 χιλ. € στα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη.

 

Από την έναρξη του έτους το Ενεργητικό παραμένει σε πτωτικά επίπεδα -1,52%, ενώ τα μερίδια συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά με 1,06%.

 

Το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών δεν ακολουθεί το θετικό ρυθμό μεριδίων, καθώς κυριαρχεί η αξία ρευστοποιήσεων με 52,728 εκατ. €.

 

pin5718

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

World Business

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 2016 σημείωσαν οι πωλήσεις των iPhone...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.