Αισθητή ενίσχυση του όγκου συναλλαγών στην αγορά των Α/Κ

Έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή ημέρα, καθώς υπήρξε αισθητή ενίσχυση του όγκου συναλλαγών στην αγορά των Α/Κ (σε αντίθεση με τα δρώμενα στην απευθείας μετοχική και ομολογιακή αγορά). Αναλυτικότερα τα μερίδια ενισχύθηκαν έντονα κατά 0,13% και αντιστοιχούν σε θετικό (για δεύτερη σερί ημέρα) ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 1,735 εκατ. €

 

Παρόλα αυτά το Ενεργητικό κινήθηκε σε αντίθετη πορεία και υπέστη ανεπαίσθητη υποχώρηση -0,04%, που το διαμόρφωσε στα 6,556 δις €.

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με μικρά κέρδη, οι 7 με -  επίσης - μικρές ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,44%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,30% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,17%. Αντιθέτως, την πιο αισθητή μέση υποχώρηση καθαρών τιμών σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,31%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,16% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,13%.

 

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, η δε επενδυτική τους διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,352 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 538 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 309 χιλ. €. Στον αντίποδα, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 610 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 411 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 248 χιλ. €.

 

Ρευστοποιήσεις αξίας 248 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έναντι συμμετοχών αξίας 261 χιλ. € στα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη.

 

Από την έναρξη του έτους το Ενεργητικό παραμένει σε πτωτικά επίπεδα -1,52%, ενώ τα μερίδια συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά με 1,06%.

 

Το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών δεν ακολουθεί το θετικό ρυθμό μεριδίων, καθώς κυριαρχεί η αξία ρευστοποιήσεων με 52,728 εκατ. €.

 

pin5718

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 


protoselida

World Business

 Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της χώρας έφθασαν τους 2000 τόνους

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα αποθέματα χρυσού της…

Ο όγκος των αποθεμάτων του νομισματικού χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα την 1η Σεπτεμβρίου έφθασε...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αυτοκίνητο

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2 από την Peugeot

Η καρδιά του λιονταριού: Νέοι κινητήρες Euro 6.2…

Εναρμονιζόμενη πλήρως με τις νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των...

Τεχνολογία

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένει για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια η eBay...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.