Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Αισθητή πτώση Ενεργητικού -0,37% σημείωσε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης και διαμορφώθηκε στα 6,576 δις €. Η υποχώρηση προήλθε εξ ολοκλήρου από αρνητικές αποδόσεις, καθώς τα μερίδια παρέμειναν αμετάβλητα, το δε τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν πτωτικό κατά μερικές χιλιάδες € (494 χιλ. €.)

 

Το αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν έντονο και κυμάνθηκε περί του -0,51%. Όλες ανεξαιρέτως οι κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με ζημιές. Την μεγαλύτερη υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -1,49%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,45%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,29%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,90% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,88%.

 

Στην κινητικότητα των μεριδιούχων παραμένει η «απουσία» συναλλακτικής αξίας και άρα και ο καθορισμός της επενδυτικής τους διάθεσης. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 769 χιλ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 327 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 250 χιλ. €. Στον αντίποδα, εισροές άξιες αναφοράς υπήρξαν στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,165 εκατ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 239 χιλ. €.

 

Ο 5 κατηγορίες των Α/Κ με τα υψηλότερα μερίδια έναντι του Ενεργητικού είναι: τα Μικτά Α/Κ με 20,80%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,14%, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,59%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 11,06% και τα Funds of Funds Μικτά με 10,73%. Όλες οι προαναφερόμενες κατηγορίες έχουν επιτύχει ενίσχυση του μεριδίου τους στην μέχρι τώρα διάρκεια της χρονιάς.

 

Από την έναρξη του έτους το Ενεργητικό παραμένει στα αρνητικά επίπεδα, που βρέθηκε από τον Μάιο και έπειτα. Οι αυξομειώσεις του κυμαίνονται σε εύρος -1,80% έως και -0,70% και πιο συγκεκριμένα την εβδομάδα έκλεισε στο -1,21%. Σε αντίθετη φορά ο ρυθμός μεριδίων που είναι ενισχυμένος κατά 1,15%, αλλά δυστυχώς δεν αντιστοιχεί σε αξία εισροών, καθώς έχουν κυριαρχήσει οι ρευστοποιήσεις, που ανέρχονται σε 54,093 εκατ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Media

NZZ: Δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

NZZ: Δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών διχάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση χωρίς να αποκλείονται πρόωρες εκλογές.

Secret Money

METAΓPAΦEΣ

METAΓPAΦEΣ

«Kόσμος πάει κι έρχεται» στο λιανεμπόριο. Mε κάποιες «μεταγραφές» υψηλόβαθμων στελεχών που θα προκαλέσουν αίσθηση....

Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Εμενίκε

Στην λύση της συνεργασίας του με τον Εμάνουελ Εμενίκε προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Τεχνολογία

Πρόστιμο 4,3 δισ. στην Google από την ΕΕ

Πρόστιμο 4,3 δισ. στην Google από την ΕΕ

Πρόστιμο ύψους 4,3 δισ. ευρώ επέβαλε στην Google η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών...

Υγεία & Διατροφή

Τρεις στους πέντε οροθετικούς έχουν πλέον πρόσβαση σε θεραπεία

Τρεις στους πέντε οροθετικούς έχουν πλέον πρόσβαση σε…

Σχεδόν τρεις στους πέντε οροθετικούς παγκοσμίως --21,7 εκατομμύρια σε σύνολο 36,9 εκατομμυρίων-- λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία,...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.