"Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται ο λαός για λάθη του παρελθόντος"

"Οι εταίροι μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση και έναν σοβαρό πρωθυπουργό, ο οποίος διαθέτει την πολιτική βούληση, την πολιτική αποφασιστικότητα και το πολιτικό σθένος για να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε μακρά συνέντευξή του, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Δρούτσας, μπορεί στο παρελθόν να έχουν γίνει πολλά λάθη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τον ελληνικό πληθυσμό και δεν επιτρέπεται να δαιμονοποιείται ένας ολόκληρος λαός για λάθη που έγιναν από την πολιτική ηγεσία.

 

"Εγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν, διδασκόμαστε από αυτά και τώρα οικοδομούμε μια νέα Ελλάδα, δεν πρόκειται μόνον για μια ώθηση στην οικονομία, αλλά προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις λανθασμένες, αρνητικές νοοτροπίες που διείσδυσαν στην ελληνική κοινωνία, να τις αλλάξουμε, να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, όμως όλα αυτά χρειάζονται τον χρόνο τους, και περισσότερη υπομονή", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού μέσα στον περασμένο χρόνο που έχουν αποδώσει αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ελλείμματος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, επίτευγμα που επισήμανε, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ευρωζώνη.

 

Πρόσθεσε δε, πως φυσικά πρέπει να γίνουν ακόμη πάρα πολλά και αρκετοί στόχοι που είχαν τεθεί για τον προηγούμενο χρόνο δεν υλοποιήθηκαν, κάτι που συνδέεται με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, όμως το νέο πρόγραμμα υποστήριξης για την Ελλάδα, είπε, θα της δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να υλοποιήσει τις πραγματικά αναγκαίες και θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας, ο κ. Δρούτσας παρέπεμψε στο γεγονός, όπως είπε, ότι η Ελλάδα είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή στη Νοτιανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια υπάρχουν ανοικτές διαφορές.

 

Και παρόλο που, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα προσπαθεί να καλλιεργεί πολύ καλές επαφές και σχέσεις καλής γειτονίας με την Άγκυρα, η Τουρκία δεν είναι εύκολος γείτονας και η ιστορία μας έχει διδάξει πως πρέπει να φροντίζουμε την άμυνά μας και δυστυχώς έχουμε καθημερινά παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από πλευράς Τουρκίας και αυτό συμβάλει στο να έχει η Ελλάδα έναν μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό.

 

Ο κ. Δρούτσας επισήμανε πως μιλώντας για ασφάλεια δεν πρόκειται μόνον για την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά για την ασφάλεια ολόκληρης της ΕΕ, διότι η Ελλάδα, ως εξωτερικό σύνορό της, αντιμετωπίζει θέματα μετανάστευσης που παίζουν έναν πολύ μεγάλο ρόλο και ο ίδιος, αναφέροντας αυτά τα παραδείγματα, θέλει να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ πολύτιμος εταίρος για ολόκληρη την ΕΕ.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.