«Άπνοια» στην κινητικότητα του Ενεργητικού

Η πρώτη ημέρα του Αυγούστου ενώ επεφύλαξε σχετική «άπνοια» στην κινητικότητα του Ενεργητικού και των μεριδίων, στο τομέα των συναλλαγών είχε σχετικό ενδιαφέρον. Αναμένουμε την αντίδραση των επόμενων ημερών, λόγω των νέων απειλών εκ μέρους των ΗΠΑ για επιπλέον δασμούς προς την Κίνα και την αναμονή εάν, τελικά, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ή όχι (και κατά πόσο) τα ζητήματα του εμπορικού πολέμου.

 

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της Τετάρτης, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε οριακή μείωση -0,04% και διαμορφώθηκε στα 6,573 δις €. Υπενθυμίζουμε, ότι σε αυτά τα επίπεδα (συν, πλην 0,30%) η αξία του Ενεργητικού κυμαίνεται σχεδόν πάνω από διάστημα μηνός.

 

Ο ρυθμός μεριδίων ήταν μηδενικός, αλλά στο τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών υπερίσχυσαν οι ρευστοποιήσεις, με αμελητέα αξία 1,151 εκατ. €.

 

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς παράμεινε σχεδόν αμετάβλητο (0,01%). Από τις 20 κατηγορίες, οι 10 έκλεισαν με κέρδη, οι 9 με ζημιές και σε μία δεν υπήρξε μεταβολή. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,46%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,20% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,14%. Το υψηλότερο αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης υπέστη το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,35%. Ακολούθησαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με -0,29% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,11%.

 

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν σχετικά αυξημένη για την εποχή που διανύουμε, παρά το γεγονός ότι καμία κατηγορία δεν ξεπέρασε σε συναλλακτική αξία το ένα εκατ. €.

 

Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 789 χιλ. €, στα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 620 χιλ. €, στα Funds of Funds Μικτά με 243 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 173 χιλ. €.  Εισροές, ουσιαστικά, υπήρξαν μόνον στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 691 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 310 χιλ. €.

 

pin2818

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

ΣABBIΔHΣ KAI ΓEPMANOI: Θα μπουν και στις «ράγες»;

ΣABBIΔHΣ KAI ΓEPMANOI: Θα μπουν και στις «ράγες»;…

Mε το άνοιγμα στην αγορά των σιδηροδρομικών μεταφορών έπεσε ένα από τα τελευταία «κάστρα» του...

Αυτοκίνητο

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ακόμη 150.000 οχήματα ανακαλεί από την Ιαπωνία η Nissan Motor, όπως ενημέρωσε την Παρασκευή, καθώς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.