Το γεγονός της κινητικότητας των μεριδιούχων μας εκπλήσσει

Αισθητή πίεση Ενεργητικού, της τάξεως του -0,39%, υπέστη η αγορά των Α/Κ κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του Αυγούστου και το διαμόρφωσε στα 5,547 δις € (πλησιάζοντας και πάλι τα χαμηλά έτους). Οι απώλειες κεφαλαιοποίησης κατά 25,655 εκατ. €, προήλθαν κατά κύριο λόγο από αρνητικές αποδόσεις, καθώς παρότι ο ρυθμός μεριδίων ήταν έντονα πτωτικός -018%, αντιστοιχεί σε ελεγχόμενης αξίας 2,055 εκατ. € αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών.

 

Το γεγονός της κινητικότητας των μεριδιούχων μας εκπλήσσει, τόσο λόγω της Αυγουστιάτικης περιόδου όσο και της μηνιαίας νηνεμίας που επικρατεί στην spot αγορά τίτλων. Η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, όμως η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ.  Διάρκειας με 1,754 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 684 χιλ. € και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 348 χιλ. €. Οι εισροές στα Funds of Funds Μικτά με 745 χιλ. € και στα Funds of Funds Μετοχικά με 196 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του πτωτικού τελικού ισοζυγίου.

 

Σε αντίθετη φορά κινήθηκαν τα Ομολογιακά και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας. Τα μεν πρώτα σημείωσαν εξαγορές μεριδίων μικρής αξίας 124 χιλ. €, τα δε δεύτερα συμμετοχές 87 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς υπέστη απώλειες -0,18%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 11 έκλεισαν με ζημιές, οι 8 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,13%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,83% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,72%. Αντιθέτως, την υψηλότερη μέση θετική απόδοση επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,14%, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 0,17% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,13%.

 

Η στήλη των Α/Κ θα είναι και πάλι μαζί σας στις 20 Αυγούστου.

 

Ευχόμαστε σε όλες/ους ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

pin3818

 

 

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 


protoselida

World Business

Αυξημένα τα κέρδη της Inditex

Αυξημένα τα κέρδη της Inditex

Αυξημένα κέρδη εμφάνισε η Inditex, μητρική εταιρεία της αλυσίδας ρούχων Zara, στο πρώτο 9μηνο του...

Media

ΕΥΕΔ: Όχι στην κατάργηση της αποζημίωσης από ψηφιακά μέσα

ΕΥΕΔ: Όχι στην κατάργηση της αποζημίωσης από ψηφιακά…

Την διαμαρτυρία του εκφράζει το Εποπτικό Συμβούλιο της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης  (ΕΥΕΔ), διάδοχου σχήματος...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ακόμη 150.000 οχήματα ανακαλεί από την Ιαπωνία η Nissan Motor, όπως ενημέρωσε την Παρασκευή, καθώς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.