Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, με την επιστροφή των εμπορικών ανησυχιών στο προσκήνιο, μετά από τον νέο γύρο κινεζικών δασμών επί αμερικανικών προϊόντων που ανακοινώθηκαν από το Πεκίνο. Η εικόνα των δειτκών επηρεάστηκε επίσης από τις κινήσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για τη σταθεροποίηση του γιουάν.

 

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σήμερα με πτώση.

 

Ο βασικός δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,08%, καταγράφοντας πτώση 17,86 μονάδων, για να κλείσει τις 22.507,32 μονάδες. Ο δείκτης Topix έχασε 0,56%, με απώλειες 9,68 μονάδων και έκλεισε στις 1.732,90 μονάδες.

 

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε οριακή πτώση 0,05%, ωστόσο οι εταιρείες παραγωγής χάλυβα ενισχύθηκαν με την Posco να κερδίζει 4,04%. Στις τεχνολογικές μετοχές η Samsung Electronics είχε κέρδη 0,55% ενώ η SK Hynix έχασε 3,72%.

 

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,61% με τον κλάδο πρώτων υλών να ενισχύεται. Η BHP με άνοδο 2,02% και η Rio Tinto με κέρδη 0,61%.

 

Απώλειες καταγράφηκαν στην ηπειρώτικη Κίνα με τον Shanghai Composite να χάνει 1,22% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί 1,58%.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ωστόσο ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά με κέρδη 0,46% λίγο νωρίτερα, μετά από ένα πενθήμερο πτωτικό σερί.

 

Ο διευρυμένος ΜSCI για τις μετοχές Ασίας, Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,46% στις απογευματινές συναλλαγές.

 

Τα κέρδη σε αρκετές από τις ασιατικές αγορές και η παράλληλη πτώση στην Κίνα, ακολουθούν τις ανακοινώσεις της Κίνας ότι θα επιβάλει δασμούς από 5% έως 25% σε αμερικανικές εισαγωγές ύψους 60 δισ. δολ., συμπεριλαμβάνοντας αρκετά αγροτικά προϊόντα. Ως εκ τούτου η εμπορική διαμάχη επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

 

Όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο, οι νέοι δασμοί θα επιβληθούν αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή περισσότερων δασμών σε κινεζικά αγαθά.


protoselida

Media

Η Μάλτα υποδέχτηκε 44 πρόσφυγες μετά την άρνηση της Ιταλίας

Η Μάλτα υποδέχτηκε 44 πρόσφυγες μετά την άρνηση…

Σαράντα τέσσερις μετανάστες, που διασώθηκαν στη θάλασσα από εμπορικό πλοίο, οδηγήθηκαν στη Μάλτα,...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.