Θετικά πρόσημα στα ευρωταμπλό

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, όπως της Commerzbank και της επίσης γερμανικής Schaeffler. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 0,26% στις 389,68 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

 

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 στο +0,31%, ο γερμανικός DAX +0,56%, ο γαλλικός CAC40 +0,33%, ενώ στην ευρωπεριφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,53% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 +0,32%

 

O κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημειώνει άνοδο 0,8%, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις. Η  Schaeffler ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου και αύξησε το guidance για τα κέρδη του τμήματος βιομηχανίας για το 2018. Η μετοχή σημείωσε άνοδο άνω του 6% νωρίτερα.

 

Η Commerzbank ανακοίνωσε ισχυρότερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη κατά το β' τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε για αυξημένα κόστη στους εταιρικούς πελάτες της φέτος εν μέσω «εντεινόμενου ανταγωνισμού». Η μετοχή σημείωσε πτώση πάνω από 3%.

 

Οι μετοχές της δανέζικης εταιρείας κοσμημάτων Pandora υποχώρησε σημαντικά σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις μετά την υποβάθμιση του guidance για το 2018. Η εταιρεία αναμένει αύξηση εσόδων μεταξύ 4% και 7% σε τοπικό συνάλλαγμα φέτος, από 7%-10% που προέβλεπε προηγουμένως. Η μετοχή της έκανε βουτιά 18%.


protoselida

Secret Money

ΣABBIΔHΣ KAI ΓEPMANOI: Θα μπουν και στις «ράγες»;

ΣABBIΔHΣ KAI ΓEPMANOI: Θα μπουν και στις «ράγες»;…

Mε το άνοιγμα στην αγορά των σιδηροδρομικών μεταφορών έπεσε ένα από τα τελευταία «κάστρα» του...

Αυτοκίνητο

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ανακαλεί ακόμη 150.000 οχήματα η Nissan

Ακόμη 150.000 οχήματα ανακαλεί από την Ιαπωνία η Nissan Motor, όπως ενημέρωσε την Παρασκευή, καθώς...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.