Το ποπκορν ως... πηγή ενέργειας για ρομπότ

Αποδεικνύεται ότι εκτός από το καλό σνακ, το ποπ κορν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους χρήσιμους σκοπούς, όπως για την τροφοδότηση με ενέργεια των ρομπότ.

 

Οι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο Cornell δημοσίευσαν πρόσφατα μια έκθεση που περιγράφει πώς τα ποπκόρν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας για μικροσκοπικές και οικονομικές ρομποτικές συσκευές εξαιτίας της ικανότητάς του να διαστέλλεται και να ασκεί δύναμη και κίνηση κατά τη θέρμανση. Η εργασία τους παρουσιάστηκε στην ΙΕΕΕ International Conference on Robotics and Automation τον Μάιο.

 

Στο άρθρο με τίτλο "Ρομποτικός Ενεργοποιητής με Ποπκορν", οι ερευνητές εξήγησαν ότι λειτουργεί όταν μια εύκαμπτη δέσμη σιλικόνης είναι γεμάτη με 36 μη πυκνωμένους κόκκους καλαμποκιού και στη συνέχεια δένεται μ' ένα λεπτό σύρμα νικέλιου-χρώμιου. Καθώς το καλώδιο θερμαίνεται, οι κόκκοι αρχίζουν να "σκάνε" και να διαστέλλονται σε μέγεθος, όπως συμβαίνει στην κατσαρόλα μας όταν φτιάχνουμε ποπ κορν στο σπίτι. Η διαστολή ασκεί πίεση στα εξωτερικά τοιχώματα των δακτύλων, προκαλώντας τους καμπύλωση και έτσι, αρπάζουν οποιοδήποτε αντικείμενο τοποθετείται κάτω από αυτά, εξηγείται στο IFL Science.

 

"Σκοπός του εργαστηρίου μας είναι να προσπαθεί να φτιάχνει πολύ μινιμαλιστικά ρομπότ τα οποία, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλους αριθμούς, μπορούν να πραγματοποιούν μεγάλα πράγματα" δήλωσε ο Στίβεν Τσέρον, μεταπτυχιακός φοιτητής και επικεφαλής της έρευνας. "Τα απλά ρομπότ είναι φθηνά και λιγότερο επιρρεπή σε βλάβες και φθορά, οπότε μπορούμε να έχουμε πολλά να λειτουργούν αυτόνομα σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε αναζητούμε πάντα νέες και καινοτόμες ιδέες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε περισσότερες λειτουργίες για λιγότερα- και το ποπκόρν είναι μία από αυτές", προσθέτει.

 

Ανάμεσα στα προτερήματα του ποπκόρν είναι και το ότι είναι φθηνό, εύκολα διαθέσιμο, βιοδιασπώμενο και, φυσικά, βρώσιμο. "Οι αντλίες και οι συμπιεστές τείνουν να είναι ακριβότερες συσκευές, και προσθέτουν πολύ βάρος και κόστος στο ρομπότ" αναφέρει ο Τσέρον,. "Με το ποπκόρν, σε κάποιες από τις επιδείξεις που κάναμε, χρειάζεται απλά να ασκήσεις τάση για να τα κάνεις να τιναχτούν, οπότε αυτό θα αφαιρούσε όλα τα ογκώδη και δαπανηρά εξαρτήματα από τα ρομπότ".

 

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της "πατέντας" είναι ότι από τη στιγμή που οι κόκκοι δεν μπορούν να συσταλούν και κλείσουν εφόσον έχουν ανοίξει, ένας τέτοιος μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γενικές γραμμές μόνο μια φορά- αν και πολλαπλές χρήσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν, εφόσον οι κόκκοι που έχουν ανοίξει μπορούν να διαλυθούν σε νερό.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν, ωστόσο, ότι τέτοιες συσκευές που λειτουργούν με ποπ κορν μπορούν να φανούν χρήσιμες στην ιατρική, ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για βρώσιμες συσκευές που θα μπορούσαν να ληφθούν για ιατρικές διαδικασίες. Επίσης, μπορούν να αντικαταστήσουν τα υγρά σε μαλακά ρομπότ χωρίς την ανάγκη για δαπανηρές και βαριές αντλίες αέρα και συμπιεστές, αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

 

"Η ρομποτική είναι ιδιαίτερα καλή στο να αγκαλιάζει νέες ιδέες, και μπορούμε να είμαστε εξαιρετικά δημιουργικοί σχετικά με το τι χρησιμοποιούμε για να παράγουμε ιδιότητες πολλών λειτουργιών. Στο τέλος, φτάνουμε σε πολύ απλές λύσεις, σε πολλύ πολύπλοκα προβλήματα. Δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνουμε λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Κάποιες φορές η απάντηση είναι μπροστά μας",  ανεφέρε η επιβλέπουσα την έρευνα καθηγήτρια Κίρστιν  Πίτερσεν, προσθέτοντας ότι ελπίζει να εμπνεύσει άλλους ερευνητές να εξετάσουν ενδεχόμενα χρήσης αντισυμβατικών υλικών..


protoselida

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Με πρόστιμο ·230 χιλιάδων ευρώ ·τιμώρησε την Λιντς η ·αγγλική ομοσπονδία. Η αγγλική ομάδα, που φιλοδοξεί να κερδίσει...

Τουρισμός

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

Η εταιρεία κρουαζιέρων MSC Cruises ανακοίνωσε πρόγραμμα κρουαζιέρας με στάσεις σε ελληνικά λιμάνια για το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.