Δυσοίωνες προβλέψεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

''Για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον, τόσο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, όσο και για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις οι ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις κυμαίνονται από 9% έως 20%. δηλαδή οι νέοι μεσοπρόθεσμοι φόροι, τα επιπλέον τέλη και οι εισφορές θα μας επιβαρύνουν κατά μέσο όρο κατά περίπου 15%''. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σχετικά με τις επιπτώσεις του Μεσοπρόσθεμου προγράμματος στην επιχειρηματικότητα.

 

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι η κατάσταση στην αγορά δείχνει το 53% μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων να βρίσκονται σε ζώνη υψηλού κινδύνου για λουκέτο και οκτώ στα δέκα νοικοκυριά να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 

Ακόμα, σημειώνεται ότι κατάργηση της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αφαιρούνται από τα καθαρά κέρδη που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα ποσά που καταβάλλουν σε ασφαλιστικά ταμεία. Άρα, θα φορολογούνται για ποσά σημαντικά υψηλότερα και θα πληρώνουν υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.

 

Σε γενικές γραμμές, η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο είναι στην ουσία ένα κείμενο-ευχολόγιο και μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο η ελληνική οικονομία, με εξαιρετικά υψηλό τίμημα στην απασχόληση και στο διαθέσιμο εισόδημα. Κατά το σχεδιασμό του Σχεδίου δεν φαίνεται να έχει δοθεί η παραμικρή σημασία στις δευτερογενείς επιδράσεις που αυτό επιφέρει αλλά αντίθετα, η οικονομία έχει αντιμετωπιστεί σαν ένα στατικό σύστημα, το οποίο παρά τις όποιες αρνητικές επιδράσεις συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά.

 

Αντίθετα, το ΜΠΔΣ έχει καταρτιστεί πάνω σε εισπρακτική και μόνο λογική, αδιαφορώντας πλήρως για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αντοχή των καταναλωτών. Πολιτικές λιτότητας συνοδευόμενες από ακριβά δάνεια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, διογκώνουν το χρέος και ωθούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας κυριολεκτικά σε απόγνωση.

 

«Ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή είναι χειρότερος και από το Μεσοπρόθεσμο. Προκαλεί σύγχυση και μεγαλύτερη αδικία, ενώ προσπαθεί με νέα λάθη να διορθώσει γκάφες του παρελθόντος.

 

Τα νέα μέτρα φωτιά για φοροαπαλλαγές, αποδείξεις, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια και πολλά άλλα οδηγούν στην αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος των μικρομεσαίων και γενικά της μεσαίας τάξης και όλα δείχνουν ότι το οικονομικό επιτελείο με τις ευλογίες της τρόικας τελικά επέλεξε αντί της περιστολής των δαπανών και της πάταξης της φοροδιαφυγής τον εύκολο τρόπο της υπερφορολόγησης με τη μέθοδο της «φοροαρπαχτής», καταλήγει η ΕΣΕΕ.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.