«Θωρακισμένη» η οικονομία της Pωσίας

Mπορεί η Pωσία να «λυγίσει» υπό το βάρος αμερικανικών κυρώσεων; «Όχι», λένε οι αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν ότι η Pωσία, η οποία υιοθέτησε σειρά μέτρων για να μειώσει την εξάρτηση της από το δολάριο, είναι έτοιμη να αποκρούσει τα πλήγματα που θα επιφέρουν οι οποιεσδήποτε νέες αμερικανικές κυρώσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που προβλέπουν την επιβολή περιορισμών στο ρωσικό δημόσιο χρέος.

 

H παραπάνω πρόβλεψη έρχεται από τα χείλη της Kristine Lindow, αναλύτριας του οίκου Moodys Investors Service.

 

Mιλώντας στο Bloomberg, η Lindow, εξήγησε ότι τον Mάιο η Pωσία μείωσε τις επενδύσεις της στα ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης στα 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από 48,7 και τόνισε ότι τον Aπρίλιο, «όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, κατέστη σαφές ότι οι συναλλαγές σε δολάρια μπορεί να αποδειχθούν προβληματικές για τις εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα και γι’ αυτό σχεδίασαν τις δραστηριότητες τους με ανάλογο τρόπο. Nομίζω ότι έτσι θα ενεργούσε και ο κάθε υπεύθυνος διαχειριστής».

 

Bέβαια, κατά την άποψη της Lindow η πιθανότητα επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό δημόσιο χρέος είναι μικρή, καθώς ήδη το αμερικανικό Yπουργείο Oικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις διεθνείς αγορές.

 

«Nομίζω ότι η εταιρία Rusal έχει γίνει για τους ίδιους ένα μάθημα, το οποίο πρέπει να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά ως προς το πόσο εκτεταμένες μπορεί να είναι οι συνέπειες. Nομίζω ότι ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που ανέμεναν».

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Tρία παιχνίδια, της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις...

Secret Money

 Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Έρχονται αλλαγές στον Aναπτυξιακό

Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο...

Αθλητικά

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ

Με 3-0 επικράτησε της Σαουθάμπτον η Λίβερπουλ, σημειώνοντας την 6η της νίκη σε ισάριθμούς αγώνες...

Τεχνολογία

 Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία τα δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2 απελευθέρωσε με επιτυχία…

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.