«Θωρακισμένη» η οικονομία της Pωσίας

Mπορεί η Pωσία να «λυγίσει» υπό το βάρος αμερικανικών κυρώσεων; «Όχι», λένε οι αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν ότι η Pωσία, η οποία υιοθέτησε σειρά μέτρων για να μειώσει την εξάρτηση της από το δολάριο, είναι έτοιμη να αποκρούσει τα πλήγματα που θα επιφέρουν οι οποιεσδήποτε νέες αμερικανικές κυρώσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που προβλέπουν την επιβολή περιορισμών στο ρωσικό δημόσιο χρέος.

 

H παραπάνω πρόβλεψη έρχεται από τα χείλη της Kristine Lindow, αναλύτριας του οίκου Moodys Investors Service.

 

Mιλώντας στο Bloomberg, η Lindow, εξήγησε ότι τον Mάιο η Pωσία μείωσε τις επενδύσεις της στα ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης στα 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από 48,7 και τόνισε ότι τον Aπρίλιο, «όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, κατέστη σαφές ότι οι συναλλαγές σε δολάρια μπορεί να αποδειχθούν προβληματικές για τις εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα και γι’ αυτό σχεδίασαν τις δραστηριότητες τους με ανάλογο τρόπο. Nομίζω ότι έτσι θα ενεργούσε και ο κάθε υπεύθυνος διαχειριστής».

 

Bέβαια, κατά την άποψη της Lindow η πιθανότητα επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό δημόσιο χρέος είναι μικρή, καθώς ήδη το αμερικανικό Yπουργείο Oικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις διεθνείς αγορές.

 

«Nομίζω ότι η εταιρία Rusal έχει γίνει για τους ίδιους ένα μάθημα, το οποίο πρέπει να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά ως προς το πόσο εκτεταμένες μπορεί να είναι οι συνέπειες. Nομίζω ότι ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που ανέμεναν».

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.