Α' Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος το Α Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος του Φεστιβάλ, η ανάδειξη του παραλιακού τόξου της περιοχής μέσω καλοκαιρινών εκδηλώσεων οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της επαφής των επισκεπτών με τον υδάτινο όγκο του ιστορικού Θρακικού Πελάγους.

 

Έμφαση δίνεται σε εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν πρωτίστως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, με την συνδρομή όμως στοιχείων ικανών να προσελκύσουν κοινό όλων των ηλικιών. Παράλληλα με την προβολή του Θρακικού Πελάγους και των επιμέρους πτυχών του, ένας στόχος είναι και η ενημέρωση και η εκπαίδευση της νέας γενιάς σε θέματα θάλασσας και υγρού στοιχείου. Όπως και να ψυχαγωγείται πλήθος κόσμου, να προβάλλεται και να αξιοποιείται το τουριστικό προϊόν της περιοχής που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, και επίσης να κινητοποιείται και να αξιοποιείται το πλούσιο δυναμικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά γλέντια σε πλατείες στα ψαροχώρια με παραδοσιακή κουζίνα, πάρτι σε παραλιακούς οικισμούς, εθελοντικός καθαρισμός λιμανιού και παράπλευρης ακτής στο Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας με παράλληλες δράσης καλλωπισμού όπως τοποθέτηση φυτών και δημιουργία graffiti , ναυτικοί και κολυμβητικοί αγώνες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, δράσεις από ομίλους φίλων θαλάσσης, ναυταθλητικούς ομίλους με σκάφη σε λιμάνια, με σκοπό τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το Θρακικό Πέλαγος.

 

Παράλληλα, θα διεξαχθούν ειδικές παρουσιάσεις – αναφορές, προβολή βίντεο, διεξαγωγή παιχνιδιών, δράση για τα παιδιά με τίτλο «Ζωγραφίζω τη θάλασσα» σε συνεργασία με φορείς οι οποίοι εξειδικεύονται σε δράσεις με παιδιά, έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Θρακικό Πέλαγος, επίδειξη από Ναυαγοσώστες τεχνικών πρώτων βοηθειών για άτομα που κινδυνεύουν στη θάλασσα, πρόσβαση - ενημέρωση πολιτών σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος, παρουσίαση της γαστρονομίας του Θρακικού Πελάγους σε συνδυασμό με την προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής όπως μουσικά προγράμματα με μουσικές αναφορές στη θάλασσα και σε ελληνικά τραγούδια και δράσεις ευρείας απήχησης με παρουσίαση της γαστρονομίας του Θρακικού Πελάγους.

 

Για τις προαναφερόμενες δράσεις θα υπάρχει συνεργασία – συμμετοχή, άμεση ή έμμεση, με φορείς όπως εμπορικούς συλλόγους, δήμους, οργανισμούς λιμένων, Λιμενικό Σώμα, ναυτοπροσκόπους, ενώσεις πολιτιστικών φορέων, ναυτικούς ομίλους, ομίλους φίλων θαλάσσης, συλλόγους αλιέων, ναυαγοσώστες, επιμελητήρια, ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας, γενική συνομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Ελλάδας, πολιτική προστασία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στρατός κ.ά.

 

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν προϋπολογιζόμενη δαπάνη 9.700 ευρώ. Οι διοργανωτές ευελπιστούν το φεστιβαλ να καταστεί ετήσιος θεσμός και να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας της περιοχής.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μια ανάσα πριν τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η προεκλογική περίοδος των...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.