Α' Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος το Α Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος του Φεστιβάλ, η ανάδειξη του παραλιακού τόξου της περιοχής μέσω καλοκαιρινών εκδηλώσεων οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της επαφής των επισκεπτών με τον υδάτινο όγκο του ιστορικού Θρακικού Πελάγους.

 

Έμφαση δίνεται σε εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν πρωτίστως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, με την συνδρομή όμως στοιχείων ικανών να προσελκύσουν κοινό όλων των ηλικιών. Παράλληλα με την προβολή του Θρακικού Πελάγους και των επιμέρους πτυχών του, ένας στόχος είναι και η ενημέρωση και η εκπαίδευση της νέας γενιάς σε θέματα θάλασσας και υγρού στοιχείου. Όπως και να ψυχαγωγείται πλήθος κόσμου, να προβάλλεται και να αξιοποιείται το τουριστικό προϊόν της περιοχής που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, και επίσης να κινητοποιείται και να αξιοποιείται το πλούσιο δυναμικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά γλέντια σε πλατείες στα ψαροχώρια με παραδοσιακή κουζίνα, πάρτι σε παραλιακούς οικισμούς, εθελοντικός καθαρισμός λιμανιού και παράπλευρης ακτής στο Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας με παράλληλες δράσης καλλωπισμού όπως τοποθέτηση φυτών και δημιουργία graffiti , ναυτικοί και κολυμβητικοί αγώνες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, δράσεις από ομίλους φίλων θαλάσσης, ναυταθλητικούς ομίλους με σκάφη σε λιμάνια, με σκοπό τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το Θρακικό Πέλαγος.

 

Παράλληλα, θα διεξαχθούν ειδικές παρουσιάσεις – αναφορές, προβολή βίντεο, διεξαγωγή παιχνιδιών, δράση για τα παιδιά με τίτλο «Ζωγραφίζω τη θάλασσα» σε συνεργασία με φορείς οι οποίοι εξειδικεύονται σε δράσεις με παιδιά, έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Θρακικό Πέλαγος, επίδειξη από Ναυαγοσώστες τεχνικών πρώτων βοηθειών για άτομα που κινδυνεύουν στη θάλασσα, πρόσβαση - ενημέρωση πολιτών σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος, παρουσίαση της γαστρονομίας του Θρακικού Πελάγους σε συνδυασμό με την προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής όπως μουσικά προγράμματα με μουσικές αναφορές στη θάλασσα και σε ελληνικά τραγούδια και δράσεις ευρείας απήχησης με παρουσίαση της γαστρονομίας του Θρακικού Πελάγους.

 

Για τις προαναφερόμενες δράσεις θα υπάρχει συνεργασία – συμμετοχή, άμεση ή έμμεση, με φορείς όπως εμπορικούς συλλόγους, δήμους, οργανισμούς λιμένων, Λιμενικό Σώμα, ναυτοπροσκόπους, ενώσεις πολιτιστικών φορέων, ναυτικούς ομίλους, ομίλους φίλων θαλάσσης, συλλόγους αλιέων, ναυαγοσώστες, επιμελητήρια, ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας, γενική συνομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Ελλάδας, πολιτική προστασία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στρατός κ.ά.

 

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν προϋπολογιζόμενη δαπάνη 9.700 ευρώ. Οι διοργανωτές ευελπιστούν το φεστιβαλ να καταστεί ετήσιος θεσμός και να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας της περιοχής.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.