Το πάρτι… τελειώνει για το Bitcoin;

ΤΑ 40 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ… CASH OUT ΤΗΣ BITMAIN

 

Με το κρυπτονόμισμα να έχει χάσει τα 2/3 της αξίας που ανέκτησε στο «ράλι» του Ιανουαρίου (17.234,99 δολάρια), καταγράφοντας απώλειες έως και 6% στα 5.880 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουνίου, πολλοί είναι οι επενδυτές που ανησυχούν. Η τωρινή πτώση οφείλεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι θα καθυστερήσει την απόφασή της για ένα ETF bitcoin. Όμως αυτή, είναι μόνο η αρχή.

 

Στην αγορά, όπως επισημαίνει το Bloomberg, κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Bitmain, η εταιρία που αποτελεί τον βασικό κατασκευαστή mining devices για Bitcoin (80% της αγοράς) και, φυσικά, έναν γιγαντιαίο miner και crypto-trader, εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει… cash out.

 

 

Οι φήμες, οι οποίες συζητούνται σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν ότι η Bitmain ετοιμάζεται για ΙΡΟ και πως θα εγκαταλείψει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όχι μόνο επειδή δεν είναι τόσο προσοδοφόρα πια (2 δισ. δολάρια είναι η πρόβλεψη κέρδους για φέτος για τον κινεζικό κολοσσό), αλλά για να επενδύσει σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να εισχωρήσει στη Silicon Valley και να «εκθρονίσει» κολοσσούς όπως η Google. Το Bloomberg προβλέπει ότι μια ΙΡΟ θα μπορούσε να εκτιμήσει τη Bitmain στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως, ανεξάρτητα από αυτό, τι θα έχανε ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων;

 

Σύμφωνα με διαρροή από σελίδα για στοιχεία pre-IPO για επενδυτές, η Bitmain κατέχει σήμερα Bitcoin που αποτιμώνται σε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια, βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας. Αν η κινεζική εταιρία αποφασίσει να τα κάνει bitcoin cash και να αποχωρήσει από την αγορά, τότε θα συνταράξει συθέμελα την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

 

Κι αυτό, γιατί ως ο μεγαλύτερος –όπως αποδεικνύεται- κάτοχος Bitcoin σήμερα στον κόσμο (κατέχει περισσότερα και από τον ίδιο τον δημιουργό του Bitcoin!) το cash out του, θα οδηγήσει σε δραματική υποτίμηση του κρυπτονομίσματος, γεγονός που με τη σειρά του δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μαζικό selloff. Και, κάπως έτσι, περιγράφεται το «σκάσιμο της φούσκας» των κρυπτονομισμάτων.

 

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη. Η οποία, είτε η Bitmain κρατήσει επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, είτε όχι, περιλαμβάνει στο σενάριο ότι ισχυρές θέσεις σε κρυπτονομίσματα διαθέτουν πλέον πανίσχυρα funds και επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο. Και πως το Bitcoin έχει πολλάκις αποδείξει, κόντρα στις «Κασσάνδρες», ότι είναι πολύ σκληρό για να «πεθάνει».

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

ΣΚΑΪ: Το κράτος κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές

ΣΚΑΪ: Το κράτος κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας…

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει.·Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε,...

Αυτοκίνητο

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.