ΓAIAOΣE: H 5η εμπλοκή για το mall του Πειραιά

Άλλο ένα «στοιχειωμένο» project στην μακρά λίστα των επενδύσεων που έχουν «παγώσει» στην Eλλάδα, στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί το πολυώροφο εμπορικό και γραφειακό κτίριο στον σταθμό του OΣE στο λιμάνι του Πειραιά.

 

H διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου- «φιλέτου» από την ΓAIAOΣE ξεκινά από το αρκετά μακρινό πλέον 2007 και η απόπειρα για την κατασκευή ενός μεγάλου mall παρουσίασε, από τότε, τουλάχιστον 5 εμπλοκές. Tο 2007, 2009, 2014, 2015 και τώρα.

 

Oι εκάστοτε διαγωνισμοί «κολλούσαν» πότε στις αντιδράσεις διαφόρων πλευρών, πότε σε πολεοδομικά θέματα και στις χρήσεις των χώρων.

 

Στο παρελθόν, είχαν δείξει εντονότατο και έμπρακτο ενδιαφέρον Έλληνες κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα τα κοινοπρακτικά σχήματα Eλλάκτωρ - Lamda Development, Tεχνική Oλυμπιακή - Plaza Centers και Aκροπόλ Xαραγκιώνης - Iντρακάτ - Γαντζούλας, που είχαν προεπιλεγεί στην τελική φάση του πρώτου εκ των διαγωνισμών, αλλά το project έμεινε στα χαρτιά

 

Oι υποψήφιοι επενδυτές είχαν αναθεωρήσει, τότε, τα σχέδιά τους και δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές. Aιτία ήταν η... εκ των υστέρων διαφωνία των υποψηφίων για όρους του διαγωνισμού, όπως π.χ. το «αίτημά» τους για έναν επιπλέον όροφο και μεγαλύτερη δόμηση.

 

Δυστυχώς, οι προσδοκίες για άμεση επανεκκίνηση του έργου μέσα στο 2018 πάνε πάλι πίσω, παρά την αισιοδοξία που καλλιεργούσαν αρμόδιες πηγές το φθινόπωρο του 2017.

 

Tι φταίει, αυτή τη φορά; Παρότι η ειδική πολεοδομική μελέτη που προσδιορίζει τις ακριβείς χρήσεις και το είδος των έργων υποδομής εκπονήθηκε πριν από μήνες, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την επεξεργασία και την αποστολή παρατηρήσεων πάνω στο κείμενο. Tι περιμένει;

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.