Στρέφεται στα επαγγελματικά meeting η Airbnb

Οι εμπειρίες, όχι τα λεφτά, είναι το νέο εταιρικό κίνητρο, πιστεύει η Airbnb και γι' αυτό επεκτείνει το τμήμα της επιχείρησής της που στοχεύει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, με την ονομασία Airbnb for Work.

 

Το νέα αυτό εγχείρημα θα τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν μια μεγάλη αγορά την οποία έλειπαν - τους μη-ταξιδιώτες.

 

Η Airbnb προσθέτει τρία νέα χαρακτηριστικά. Η πρώτη προσθήκη επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το Airbnb Experience, το μέρος της εφαρμογής ή του ιστότοπου, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να πραγματοποιήσουν εκδρομές ή εκδηλώσεις για τις διακοπές τους, να οργανώσουν δραστηριότητες σύσφιξης ομαδικών σχέσεων, όπως μαθήματα ιστιοπλοΐας ή μαθήματα ζαχαροπλαστικής.

 

Το δεύτερο χαρακτηριστικό κάνει κάποια από τα σπίτια διαθέσιμα στην Airbnb για επαγγελματικές συναντήσεις εκτός γραφείου (off-sites meetings). Και το τελευταίο νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους·εργοδότες να εξασφαλίζουν προσωρινή στέγαση για τους εργαζόμενους που μετακινούνται για εργασία (relocation).

 

Από τις παραπάνω νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο θεωρείται ότι ενδεχομένως θα έχουν οι επαγγελματικές συναντήσεις εκτός γραφείου. Οι αποστειρωμένες·συνεδριακές αίθουσες δεν προσφέρουν κίνητρα και δεν συμβάλλουν στη δημιουργικότητα, επισημαίνει η πλατφόρμα, τονίζοντας ότι θα παρουσιάζει στο εξής σπίτια τα οποία κρίνονται κατάλληλα για αυτό το·είδος δραστηριότητας.

 

Η υπηρεσία team building φαίνεται ότι τοποθετεί εκ νέου στην αγορά το προϊόν των Εμπειριών της Airbnb αλλά προσαρμοσμένο στα επαγγελματικά ταξίδια. Προς το παρόν προσφέρει τέτοιες εμπειρίες σε·800 πόλεις και αναδεικνύει εκείνες που είναι κατάλληλες για team building. Στο κομμάτι του "relocation", τέλος, προσφέρεται η δυνατότητα εξοικείωσης των υπαλλήλων με τη γειτονιά όπου μένουν.

 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η αδυναμία εγκλιματισμού με το περιβάλλον στα ταξίδια οδηγεί σε αποτυχία του 40% των στόχων του επαγγελματικού ταξιδίου.

 

"Στο σημερινό υπερ-ανταγωνιστικό επιχειρησιακό μοντέλο, μόλις προσλάβετε ταλαντούχους υπαλλήλους, θέλετε να τους κρατήσετε", αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση. "Οι χώροι·όπου οι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους μακριά από το γραφείο κάνουν μεγάλη διαφορά. Οι αποστειρωμένες αίθουσες συνεδρίων δεν δίνουν κίνητρα και δεν ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα.

 

Ωστόσο, χαλαρωτικά και παραγωγικά περιβάλλοντα βοηθούν τους ανθρώπους να ανοιχθούν για να συνδεθούν και να συνεισφέρουν. βοηθούν τις ομάδες να επιτύχουν τους κοινούς στόχους τους πιο·αποτελεσματικά", καταλήγει.

 

Πριν μερικές εβδομάδες η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι 700.000 εταιρίες τη χρησιμοποίησαν για κρατήσεις των υπαλλήλων τους σε επαγγελματικά ταξίδια, με πάνω από 275.000 επιχειρήσεις να·βρίσκονται σε άμεση συνεργασία μαζί της. Σήμερα οι εταιρίες που συστηματικά συνεργάζονται στα επαγγελματικά ταξίδια με την πλατφόρμα έχουν φθάσει τις 300.000.

 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η αδυναμία εγκλιματισμού με το περιβάλλον στα ταξίδια οδηγεί σε αποτυχία του 40% των στόχων του επαγγελματικού ταξιδίου.

 

"Στο σημερινό υπερ-ανταγωνιστικό επιχειρησιακό μοντέλο, μόλις προσλάβετε ταλαντούχους υπαλλήλους, θέλετε να τους κρατήσετε", αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση. "Οι χώροι όπου οι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους μακριά από το γραφείο κάνουν μεγάλη διαφορά. Οι αποστειρωμένες αίθουσες συνεδρίων δεν δίνουν κίνητρα και δεν ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα.

 

Ωστόσο, χαλαρωτικά και παραγωγικά περιβάλλοντα βοηθούν τους ανθρώπους να ανοιχθούν για να συνδεθούν και να συνεισφέρουν. βοηθούν τις ομάδες να επιτύχουν τους κοινούς στόχους τους πιο αποτελεσματικά", καταλήγει.

 

Πριν μερικές εβδομάδες η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι 700.000 εταιρίες τη χρησιμοποίησαν για κρατήσεις των υπαλλήλων τους σε επαγγελματικά ταξίδια, με πάνω από 275.000 επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία μαζί της. Σήμερα οι εταιρίες που συστηματικά συνεργάζονται στα επαγγελματικά ταξίδια με την πλατφόρμα έχουν φθάσει τις 300.000.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.