ΙΑΤΑ: Ξεπέρασαν τα 4 δισ. οι επιβάτες στις αερομεταφορές το 2017

Οι επιβάτες που ταξίδεψαν αεροπορικώς παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 4 δισ. το 2017, σημειώνοντας αύξηση 7,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ένα ιστορικό ρεκόρ για τη βιομηχανία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ.

 

Η ετήσια έκθεση World Air Transport Statistics που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει για το 2017 ότι πραγματοποιήθηκαν 280 εκατ. περισσότερα αεροπορικά ταξίδια σε σχέση με το 2016. Την ίδια περίοδο, οι αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν ρεκόρ και σε αριθμό προορισμών που συνέδεσαν, παρέχοντας τακτικές γραμμές σε περισσότερα από 20.000 ζεύγη πόλεων - αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το επίπεδο του 1995.

 

Οι κύριοι παράγοντες πίσω από την εντυπωσιακή αύξηση είναι η βελτίωση των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και η μείωση της μέσης τιμής των ναύλων. Όπως σχολιάζει η ΙΑΤΑ, η αύξηση των άμεσων υπηρεσιών βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της βιομηχανίας στη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση χρόνου στους ταξιδιώτες.

 

Τέσσερις από τις 5 κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες βάσει των χιλιομέτρων ανά επιβάτη ήταν αμερικανικές. Οι American, Delta και United μετέφεραν πάνω από 300 εκατ. επιβάτες καθεμία, και ακολούθησε η Emirates και η Southwest Airlines. Η Star Alliance (η οποία περιλαμβάνει την South African Airways της Αφρικής, την Ethiopian Airlines και την EgyptAir) διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία με 39% όλων των τακτικών αεροπορικών μεταφορών. Η Sky- Team (η οποία περιλαμβάνει την Kenya Airways) ακολούθησε με 33 τοις εκατό τοις εκατό και το Oneworld με 28 τοις εκατό.

 

"Το 2000, ο μέσος πολίτης πετούσε μόλις μία φορά κάθε 43 μήνες. Το 2017, ο αριθμός ήταν μια φορά κάθε 22 μήνες. Η πτήση δεν ήταν ποτέ πιο προσιτή. Και αυτό απελευθερώνει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν περισσότερο τον πλανήτη μας για δουλειά, αναψυχή και εκπαίδευση. Η αεροπορία είναι μια βιομηχανία της ελευθερίας", δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.


protoselida

World Business

Oι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποφύγουν τους δασμούς εάν κατασκευάσουν μονάδες στις ΗΠΑ

Oι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποφύγουν τους δασμούς εάν…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα προχωρούν και...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.