Μαϊάμι: 2 μήνες φυλάκισης για Airbnb χωρίς άδεια

Η πόλη του Μαϊάμι σκληραίνει την στάση της κατά των παράνομων βραχυπρόθεσμων ενοικίων, με το δημοτικό συμβούλιο να σκέφτεται τη επιβολή ακόμα και ποινή φυλάκισης 2 μηνών σε ιδιοκτήτες που παραβιάζουν επανειλημμένως τη νομοθεσία περί βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων.

 

Ήδη η τρέχουσα νομοθεσία του Miami Beach είναι αρκούντως αυστηρή για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να κερδοσκοπήσουν παράνομα εκμεταλλευόμενη την τουριστική εικόνα της πόλης: η ενοικίαση ακινήτου για λιγότερο από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει ειδική άδεια από την πόλη, επιφέρει πρόστιμα έως 1000 ευρώ, διενεργούνται έκτακτοι έλεγχοι σε σπίτια αργά το βράδυ, ενώ λανσαρίστηκε ακόμη και ένα διαδικτυακό εργαλείο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν τους ενδεχόμενους ενοικιαστές για παραβιάσεις των βραχυπρόθεσμων νόμων μίσθωσης της πόλης.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να ελέγξει την ακμάζουσα παράνομη αγορά ενοίκιων της πόλης. Τώρα, το Miami Beach θέλει να ποινικοποιήσει τη λειτουργία μιας επιχείρησης - όπως μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση - για περισσότερες από δύο ημέρες χωρίς άδεια. Η πόλη περιορίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται βραχυπρόθεσμα ενοίκια σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η HomeAway.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Dan Gelber στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, οι παράνομες ενοικιάσεις των κατοίκων του Μαϊάμι στην Airbnb θα αντιμετωπίζονται ως αδίκημα και, μεταξύ άλλων, θα επιδέχονται προστίμου και οι ιδιοκτήτες θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

 

Η τελευταία εκδοχή της πρότασης περιλαμβάνει πρόστιμο 1.000 δολαρίων για όσους παρανομούν για πρώτη φορά και 3.000 δολαρίων για όσους παρανομούν δεύτερη. Την τρίτη φορά που κάποιος ιδιοκτήτης θα εντοπισθεί να παρανομεί θα αντιμετωπίσει 2μηνη φυλάκιση. Ωστόσο κάθε ημέρα παράνομης δραστηριότητα θα μετρά ως ξεχωριστό αδίκημα.

 

Οι βαριές ποινές είναι απαραίτητες, δήλωσε ο κ. Gelber, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να επιδίδονται σε αυτή τη δραστηριότητα με οικονομικό όφελος χωρίς να κόβουν απόδειξη όπως απαιτείται από την πόλη παρά τα υπάρχοντα πρόστιμα.

 

Σημειώνεται, ότι πέρυσι, «μοίρασε» 6,5 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, αν και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 125.000 δολάρια. Τέλος, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν απαγορευθεί ήδη σε ζώνες που θεωρούνται οικιστικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

 


protoselida

World Business

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1…

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.