Μαϊάμι: 2 μήνες φυλάκισης για Airbnb χωρίς άδεια

Η πόλη του Μαϊάμι σκληραίνει την στάση της κατά των παράνομων βραχυπρόθεσμων ενοικίων, με το δημοτικό συμβούλιο να σκέφτεται τη επιβολή ακόμα και ποινή φυλάκισης 2 μηνών σε ιδιοκτήτες που παραβιάζουν επανειλημμένως τη νομοθεσία περί βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων.

 

Ήδη η τρέχουσα νομοθεσία του Miami Beach είναι αρκούντως αυστηρή για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να κερδοσκοπήσουν παράνομα εκμεταλλευόμενη την τουριστική εικόνα της πόλης: η ενοικίαση ακινήτου για λιγότερο από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει ειδική άδεια από την πόλη, επιφέρει πρόστιμα έως 1000 ευρώ, διενεργούνται έκτακτοι έλεγχοι σε σπίτια αργά το βράδυ, ενώ λανσαρίστηκε ακόμη και ένα διαδικτυακό εργαλείο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν τους ενδεχόμενους ενοικιαστές για παραβιάσεις των βραχυπρόθεσμων νόμων μίσθωσης της πόλης.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να ελέγξει την ακμάζουσα παράνομη αγορά ενοίκιων της πόλης. Τώρα, το Miami Beach θέλει να ποινικοποιήσει τη λειτουργία μιας επιχείρησης - όπως μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση - για περισσότερες από δύο ημέρες χωρίς άδεια. Η πόλη περιορίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται βραχυπρόθεσμα ενοίκια σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η HomeAway.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Dan Gelber στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, οι παράνομες ενοικιάσεις των κατοίκων του Μαϊάμι στην Airbnb θα αντιμετωπίζονται ως αδίκημα και, μεταξύ άλλων, θα επιδέχονται προστίμου και οι ιδιοκτήτες θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

 

Η τελευταία εκδοχή της πρότασης περιλαμβάνει πρόστιμο 1.000 δολαρίων για όσους παρανομούν για πρώτη φορά και 3.000 δολαρίων για όσους παρανομούν δεύτερη. Την τρίτη φορά που κάποιος ιδιοκτήτης θα εντοπισθεί να παρανομεί θα αντιμετωπίσει 2μηνη φυλάκιση. Ωστόσο κάθε ημέρα παράνομης δραστηριότητα θα μετρά ως ξεχωριστό αδίκημα.

 

Οι βαριές ποινές είναι απαραίτητες, δήλωσε ο κ. Gelber, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να επιδίδονται σε αυτή τη δραστηριότητα με οικονομικό όφελος χωρίς να κόβουν απόδειξη όπως απαιτείται από την πόλη παρά τα υπάρχοντα πρόστιμα.

 

Σημειώνεται, ότι πέρυσι, «μοίρασε» 6,5 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, αν και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 125.000 δολάρια. Τέλος, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν απαγορευθεί ήδη σε ζώνες που θεωρούνται οικιστικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

 


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.