Μαϊάμι: 2 μήνες φυλάκισης για Airbnb χωρίς άδεια

Η πόλη του Μαϊάμι σκληραίνει την στάση της κατά των παράνομων βραχυπρόθεσμων ενοικίων, με το δημοτικό συμβούλιο να σκέφτεται τη επιβολή ακόμα και ποινή φυλάκισης 2 μηνών σε ιδιοκτήτες που παραβιάζουν επανειλημμένως τη νομοθεσία περί βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων.

 

Ήδη η τρέχουσα νομοθεσία του Miami Beach είναι αρκούντως αυστηρή για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να κερδοσκοπήσουν παράνομα εκμεταλλευόμενη την τουριστική εικόνα της πόλης: η ενοικίαση ακινήτου για λιγότερο από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει ειδική άδεια από την πόλη, επιφέρει πρόστιμα έως 1000 ευρώ, διενεργούνται έκτακτοι έλεγχοι σε σπίτια αργά το βράδυ, ενώ λανσαρίστηκε ακόμη και ένα διαδικτυακό εργαλείο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν τους ενδεχόμενους ενοικιαστές για παραβιάσεις των βραχυπρόθεσμων νόμων μίσθωσης της πόλης.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να ελέγξει την ακμάζουσα παράνομη αγορά ενοίκιων της πόλης. Τώρα, το Miami Beach θέλει να ποινικοποιήσει τη λειτουργία μιας επιχείρησης - όπως μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση - για περισσότερες από δύο ημέρες χωρίς άδεια. Η πόλη περιορίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται βραχυπρόθεσμα ενοίκια σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η HomeAway.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Dan Gelber στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, οι παράνομες ενοικιάσεις των κατοίκων του Μαϊάμι στην Airbnb θα αντιμετωπίζονται ως αδίκημα και, μεταξύ άλλων, θα επιδέχονται προστίμου και οι ιδιοκτήτες θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

 

Η τελευταία εκδοχή της πρότασης περιλαμβάνει πρόστιμο 1.000 δολαρίων για όσους παρανομούν για πρώτη φορά και 3.000 δολαρίων για όσους παρανομούν δεύτερη. Την τρίτη φορά που κάποιος ιδιοκτήτης θα εντοπισθεί να παρανομεί θα αντιμετωπίσει 2μηνη φυλάκιση. Ωστόσο κάθε ημέρα παράνομης δραστηριότητα θα μετρά ως ξεχωριστό αδίκημα.

 

Οι βαριές ποινές είναι απαραίτητες, δήλωσε ο κ. Gelber, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να επιδίδονται σε αυτή τη δραστηριότητα με οικονομικό όφελος χωρίς να κόβουν απόδειξη όπως απαιτείται από την πόλη παρά τα υπάρχοντα πρόστιμα.

 

Σημειώνεται, ότι πέρυσι, «μοίρασε» 6,5 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, αν και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 125.000 δολάρια. Τέλος, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν απαγορευθεί ήδη σε ζώνες που θεωρούνται οικιστικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Citi μειώνει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla

Η Citi μειώνει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla

Ένας ακόμη αναλυτής περικόπτει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla, αφότου η μετοχής της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων...

Media

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή υποκινούν μίσος ενόψει Ευρωεκλογών

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις…

Η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημέρωσε το Facebook για περισσότερες από...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Περιβάλλον

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2 μέτρα

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2…

Βρετανοί επιστήμονες κρίνουν ως συντηρητικές τις ως τώρα προβλέψεις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,...

Τουρισμός

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. η προσφορά ποικιλίας γαστρονομικών εμπειριών αποτελεί το "χρυσό κλειδί" προσέλκυσης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.