Οικονομία

Reuters: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ Αθήνας - δανειστών για τις συντάξεις, δηλώνουν πηγές που επικαλείται το Reuters.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων έως και 18% από τον Ιανουάριο, διατηρώντας παράλληλα σε υγιή πορεία τα δημοσιονομικά της.

 

Ωστόσο, πηγή που επικαλείται το Reuters τονίζει πως είναι πρώιμη η φημολογία που θέλει την Αθήνα να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά την ίδια πηγή, είναι ακόμη απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά. Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό

 

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς «παγώνουν» την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα, σημειώνει το Reuters.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε πως οι θεσμοί «μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις» και πως «έχουν ενημερώσει σχετικά και κόμματα της αντιπολίτευσης».


επιστροφή στην αρχή