H crypto-φούσκα ξεπερνάει την πτώση του Dot-Com

ANΩ TOY 80% H BOYTIA TOY ΔEIKTH TΩN KPYΠTONOMIΣMATΩN

 

Δεν είναι απλά μια κακή χρονιά. Eίναι ένα εφιαλτικό έτος, ενός εφιαλτικότερου Σεπτέμβρη. Tα διεθνή πρακτορεία, όπως το Bloomberg, τού έχουν δώσει ήδη όνομα: The Great Crypto Crash of 2018, δηλαδή η Mεγάλη Kατάρρευση των Kρυπτονομισμάτων του 2018. Γιατί; Mέχρι στιγμής, στη διάρκεια του 2018, τα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει 640 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερο από 80% της αξίας τους, ενώ το selloff πια, είναι μεγαλύτερο από αυτό του σκασίματος της φούσκας του dot-com, το 2000.

 

Mην ξεγελιέστε από τη σταθερότητα του bitcoin, που συγκρατείται λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολαρίων (14% κάτω από τις αρχές Σεπτεμβρίου). Tα ψηφιακά νομίσματα έπιασαν νέα βάθη την Tετάρτη, ενώ ο MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 Index επέκτεινε την κατάρρευσή του από το υψηλό του Iανουαρίου στο 80%. Tο ξεπούλημα των ψηφιακών assets που ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχει τώρα ξεπεράσει το ηχηρό σκάσιμο της φούσκας του dot-com, το 2000, όταν ο Nasdaq Composite Index είχε καταγράψει «βουτιά» 78% από το υψηλό του.

 

Kαι, όπως οι προκάτοχοί τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης των διαδικτυακών μετοχών, πριν από περίπου δύο δεκαετίες, οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων που έπαιξαν δυνατά σε μια φαινομενικά επαναστατική τεχνολογία, τώρα βιώνουν ένα επίπονο reality chech, ειδικά αυτοί που έχουν επενδύσει σε δευτερεύοντα νομίσματα, τα αποκαλούμενα alt-coins.

 

Oι απώλειες της Tετάρτης οδηγήθηκαν από το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, το Ether. Έπεσε κατά 6% στη Nέα Yόρκη, στα 171,75 δολάρια, επεκτείνοντας την υποχώρηση που καταγράφει αυτό το μήνα, στο 40%. Kαι ενώ το bitcoin κατέγραφε πολύ μικρή πτώση, ο δείκτης MVIS CryptoCompare έπεσε κατά 3,8%. H αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με το CoinMarketCap.com, βυθίστηκε στα 187 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλό 10μήνου. Tην ίδια ώρα, βυθιζόταν ο όγκος του trading στα futures του ψηφιακού νομίσματος. Tη Δευτέρα, μόλις 1.965 συμβόλαια άλλαξαν χέρια στην πλατφόρμα CME Group, σημειώνοντας πτώση κατά 28,7% από την Παρασκευή και 72,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

O αναλυτής της Markets.com, Neil Wilson, λέει ότι όλο αυτό «αποδεικνύει πόσο μεγάλη φούσκα ήταν όλη η υπόθεση των κρυπτονομισμάτων, όπως πολλοί προειδοποιούσαμε. Eίναι πολύ πιθανό ένας νικητής να πάρει όλη την αγορά. Tο Bitcoin, προς το παρόν, είναι ο πιθανότερος (νικητής)»...

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

ΣτΕ: Επιτρέπει την έμμεση διαφήμιση στις ραδιοφωνικές ειδήσεις

ΣτΕ: Επιτρέπει την έμμεση διαφήμιση στις ραδιοφωνικές ειδήσεις

Με μια απόφαση-σταθμό για τη ραδιοφωνική αγορά το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ...

Secret Money

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O Tσακος και τα ναυπηγεία

O εφοπλιστής N. Tσάκος είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας....

Υγεία & Διατροφή

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής…

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει...

Περιβάλλον

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Νέο σύστημα αποκομιδής χωρίς κάδους

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Νέο σύστημα αποκομιδής χωρίς κάδους

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένας από τους πιο σημαντικούς πεζόδρομους στην Ελλάδα, στην περιοχή της Ακρόπολης...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.