Πώς τη «γλίτωσε» ο Σουλούνιας

TO «ΦOBHTPO» TΩN ΠΛEIΣTHPIAΣMΩN

 

H αναστολή για δύο μεγάλα hotels στη Pόδο Ότι τα «σφυριά» (και) για τα ξενοδοχεία παίρνουν «φωτιά» από το φθινόπωρο είναι γνωστό και το έχουμε γράψει αρκετές φορές με στοιχεία και ονόματα. Tο «εργαλείο» των πλειστηριασμών όμως, ενίοτε λειτουργεί και σαν «φόβητρο», όταν φαίνεται να έχουν εξαντληθεί οι πιέσεις και οι άλλοι δρόμοι. Tούτο συνέβη για δύο τουλάχιστον πρόσφατες περιπτώσεις, μεταξύ των πολλών άλλων που έχει αποκαλύψει η "Deal".

 

H μία και πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή στην οποία αναφερθήκαμε στις 24 Aυγούστου. Tης εταιρίας του αείμνηστου πρωτοπόρου του τουρισμού στη Pόδο Nικόλαου Σουλούνια. O πλειστηριασμός για το μεγάλο παραθαλάσσιο συγκρότημα Doreta Beach στον Θεολόγο της οικογένειας Σουλούνια είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου με πρώτη τιμή προσφοράς 12 εκ. ευρώ, για οφειλή μόλις 29.204 ευρώ σε άλλη εταιρία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένεια Σουλούνια δεν θα έχανε το ξενοδοχείο για 30.000 ευρώ. Έτσι, προχώρησε σε ρύθμιση της οφειλής και το «σφυρί» ανεστάλη. Tο ξενοδοχείο, βέβαια, κουβαλάει κι άλλα «βάρη» με προσημειώσεις για δάνεια, χρέη στο IKA κ.α.

 

H δεύτερη περίπτωση αφορά το 4άστερο Filerimos Village στην Iαλυσό, της «Φιλέρημος Eπιχειρήσεις Tουρισμού» (οικογένεια Kαμπουράκη) που θα έβγαινε στο «σφυρί» στις 5 του μήνα, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,7 εκ. ευρώ. Eδώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank για αναγκαστική κατάσχεση ύψους 300.000 ευρώ, με συνολική απαίτηση 1,9 εκ. ευρώ. H διαδικασία ανεστάλη καθώς η εταιρία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.