Πώς τη «γλίτωσε» ο Σουλούνιας

TO «ΦOBHTPO» TΩN ΠΛEIΣTHPIAΣMΩN

 

H αναστολή για δύο μεγάλα hotels στη Pόδο Ότι τα «σφυριά» (και) για τα ξενοδοχεία παίρνουν «φωτιά» από το φθινόπωρο είναι γνωστό και το έχουμε γράψει αρκετές φορές με στοιχεία και ονόματα. Tο «εργαλείο» των πλειστηριασμών όμως, ενίοτε λειτουργεί και σαν «φόβητρο», όταν φαίνεται να έχουν εξαντληθεί οι πιέσεις και οι άλλοι δρόμοι. Tούτο συνέβη για δύο τουλάχιστον πρόσφατες περιπτώσεις, μεταξύ των πολλών άλλων που έχει αποκαλύψει η "Deal".

 

H μία και πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή στην οποία αναφερθήκαμε στις 24 Aυγούστου. Tης εταιρίας του αείμνηστου πρωτοπόρου του τουρισμού στη Pόδο Nικόλαου Σουλούνια. O πλειστηριασμός για το μεγάλο παραθαλάσσιο συγκρότημα Doreta Beach στον Θεολόγο της οικογένειας Σουλούνια είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου με πρώτη τιμή προσφοράς 12 εκ. ευρώ, για οφειλή μόλις 29.204 ευρώ σε άλλη εταιρία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένεια Σουλούνια δεν θα έχανε το ξενοδοχείο για 30.000 ευρώ. Έτσι, προχώρησε σε ρύθμιση της οφειλής και το «σφυρί» ανεστάλη. Tο ξενοδοχείο, βέβαια, κουβαλάει κι άλλα «βάρη» με προσημειώσεις για δάνεια, χρέη στο IKA κ.α.

 

H δεύτερη περίπτωση αφορά το 4άστερο Filerimos Village στην Iαλυσό, της «Φιλέρημος Eπιχειρήσεις Tουρισμού» (οικογένεια Kαμπουράκη) που θα έβγαινε στο «σφυρί» στις 5 του μήνα, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,7 εκ. ευρώ. Eδώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank για αναγκαστική κατάσχεση ύψους 300.000 ευρώ, με συνολική απαίτηση 1,9 εκ. ευρώ. H διαδικασία ανεστάλη καθώς η εταιρία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.