Η Κίνα σώζει το ευρώ

Ως σωτήρας του ευρώ παρουσιάζεται η Κίνα η οποία φαίνεται πως σώζει υπογείως και μυστικά το ευρώ από την κρίση χρέους της περιφέρειας.

 

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires το Πεκίνο έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι έχει συμφέρον να επιδιώξει και να διασφαλίσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, ενώ έχει δηλώσει ότι αποδεικνύει την αλληλεγγύη του έμπρακτα, αγοράζοντας ευρωπαϊκά ομόλογα. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση για το ύψος των αγορών αυτών.

 

Όπως αποκαλύπτει το Dow Jones, η Κίνα διαθέτει περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθεματικά, ενώ υπολογίζεται ότι έχει τοποθετήσει το 60% από αυτά σε δολάρια.

 

Αυτό το διάστημα, επιχειρεί τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της, μειώνοντας τις θέσεις σε δολάρια και αυξάνοντας σε ευρώ.

 

Παρότι τα στοιχεία δεν είναι δημόσια, αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι κινεζικές θέσεις στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον κατά 300 δισ. δολάρια.

 

Σύμφωνα με αναλύσεις, η Κίνα πουλά σε κάθε εργάσιμη ημέρα για τις αγορές αμερικανικά ομόλογα περίπου 2 δισ. δολαρίων, με το ένα τρίτο να μετατρέπεται σε ευρώ και επενδύσεις ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Faros Trading, η Κίνα θα μπορούσε να επενδύσει περίπου 500 δισ. ευρώ στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια, με το 20% να δίνεται στις χώρες της περιφέρειας.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.