Δημοπρασία σπάνιων κονιάκ για φιλανθρωπικό σκοπό

Η 11η διοργάνωση της "La part des anges", πώλησης σπάνιων κονιάκ που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πόλη Κονιάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας,  κατέρριψε χθες βράδυ νέο ρεκόρ συγκεντρώνοντας 291.500 ευρώ, τα οποία θα δοθούν στην οργάνωση "Cuisine mode d'emploi(s)" του σεφ Τιερί Μαρξ.

 

Οι 22 φιάλες που προσφέρθηκαν από τους εμπόρους και τους παραγωγούς κονιάκ, καθώς και μια ψηφιακή δημιουργία της καλλιτέχνη Lola Guisado πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους 650 καλεσμένους στο πολυτελές ξενοδοχείο Chais Monnet, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Οκτωβρίου.

 

Στην προηγούμενη διοργάνωση του 2016, η δημοπρασία είχε αποφέρει 260.000 ευρώ.

 

Ο Τιερί Μαρξ εξέφρασε ικανοποίηση για την επιτυχία αυτή που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της σχολής μαγειρικής του ώστε να ενταχθούν σε αυτήν άνθρωποι από ευαίσθητες συνοικίες που δεν εργάζονται.

 

Ένα μέρος του ποσού (20% ) θα δοθεί επίσης στον σύλλογο του ιατρο-εκπαιδευτικού ινστιτούτου Fraineau, που βοηθά νέους με ειδικές ανάγκες στο Κονιάκ.

 

Η πιο ακριβή φιάλη, που κατακυρώθηκε αντί 35.000 ευρώ, προέρχεται από τον οίκο Martell, έναν από τους μεγαλύτερους του τομέα. Ωστόσο η φιάλη της Γενικής Ομοσπονδίας Αμπελουργών Κονιάκ (UGVC) ήταν αυτή που προσήλκυσε την προσοχή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η UGVC προσέφερε μια φιάλη στη διοργάνωση, η οποία πωλήθηκε αντί 32.000 ευρώ σε μια δημοπρασία που άρχισε από 3.500 ευρώ.

 

"Είναι ένα όμορφο σύμβολο, ένας φόρος τιμής στη δουλειά του αμπελουργού. Η φιάλη αυτή περιέχει κονιάκ από διαφορετικούς αμπελώνες και πολύ καλά αποστάγματα", δήλωσε η Σεσίλ Φρανσουά, διευθύντρια επικοινωνίας του οίκου Hennessy που κατακύρωσε τον συγκεκριμένο λαχνό.

 

"Ανάμεσα στα κονιάκ που προσφέρθηκαν υπήρχαν παλιές φιάλες όπως το Frapin με το κονιάκ του της δεκαετίας του 1920, το Meukow που ήταν ένα έργο τέχνης", δήλωσε ο δημοπράτης του οίκου Artcurial Στεφάν Ομπέρ.

 

Οι ξένοι  --Aμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ασιάτες-- αγόρασαν κυρίως αυτά τα μοναδικά ποτά. Η Βόρεια Αμερική και μετά η Ασία είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές για το κονιάκ, αποτελούν το 98% των εξαγωγών.

 

Η ονομασία "La part des anges" (το μερτικό των αγγέλων) αντλεί το όνομά της από το αλκοόλ που εξατμίζεται κατά τη διάρκεια της παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια, το οποίο υποτίθεται "πίνουν" οι άγγελοι στην πόλη Κονιάκ. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε κατ' εξαίρεση φέτος μερικές ημέρες μετά την έναρξη του τρύγου.

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αθλητικά

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Chipita: Στηρίζει στην πράξη το πρωτάθλημα μπάσκετ με…

Η Chipita, επιβεβαιώνοντας το κοινωνικό της προφίλ, στηρίζει ενεργά το μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, το...

Τεχνολογία

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

4 ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σε μία παγκόσμια διάκριση εξαιρετικής σημασίας, η ελληνική αποστολή στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Περιβάλλον

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

ΕΟΑΝ: Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στη χώρα μας...

Τουρισμός

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Σύμπραξη για την τουριστική προβολή Καβάλας – Θάσου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου παρουσιάστηκε το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.